Natjecateljska liga gdje se web dizajn tretira kao eSport

Jeste li znali da postoji natjecanje u brzinskom web dizajnu? Sada znate. Naziva se Relume Design League, u njemu se natječu dizajneri iz cijelog svijeta, a publika glasovima odlučuje pobjednika

Sandro Vrbanus četvrtak, 3. studenog 2022. u 18:02

Natjecanja u raznim eSportovima isprva su obično bila rezervirana za gamere koji se dobro snalaze u videoigrama. Potom se pojavio najveći turnir u kojem su sudjelovali majstori za Excel, a odnedavno se u kompetitivnom okruženju mogu iskazati i web dizajneri.

Dizajniranje na štopericu

Turnir Relume Design League organizira kompanija Relume, koja se inače bavi web dizajnom i izradom internetskih stranica. U njihovom eSports turniru može sudjelovati svatko tko se za to prijavi, a pravila su jednostavna. Natjecatelji u parovima ulaze u posebnu Figma Arenu, gdje se suočavaju u "mečevima" jedan na jedan. Tamo dobivaju temu zadatka i 30 minuta za stvoriti koncept web stranice, samo na temelju briefa koji su netom dobili. Alate za rad biraju sami.

Dvoboji se prenose uživo na Relumeovom YouTube kanalu, a imaju čak i stručne komentatore, baš kao i svaki drugi sport ili eSport. Nakon kraja svakog dvoboja, publika ima priliku odabrati pobjednika, onoga tko je po njihovom mišljenju izradio bolji dizajn web stranice. Pobjednik ide u sljedeći krug turnira.

Finalni turnir održan je prošloga tjedna, a u nastavku možete vidjeti snimku završnog dvoboja. Za prva tri mjesta na svakom turniru osigurane su i novčane nagrade: 2.000 za prvo, 750 za drugo te 250 američkih dolara za treće mjesto.