O kriptovalutama se sada pišu i pjesme

U Japanu postoji ženska pop skupina koja pjeva ode virtualnim valutama, a možda će vas iznenaditi podatak da nisu jedine

Sandro Vrbanus subota, 13. siječnja 2018. u 14:00

Japan je oduvijek bio centar neobičnih, često i bizarnih trendova u raznim područjima života, pa tako i u kulturi i glazbi. Kao država usko vezana uz najnoviju tehnologiju i neobičan glazbeni ukus, ne treba čuditi kako se upravo u Japanu pojavila prva ženska pop skupina posvećena isključivo – kriptovalutama.

Vjerojatno vam je sada žao što niste učili Japanski kad je bilo vrijeme

Osmeročlana J-Pop skupina Kasotsuka Shojo (Virtual Currency Girls) održala je jučer u Tokiju premijerni koncert na kojem je izvedena i njihova prva pjesma, naziva "Mjesec, virtualne valute i ja". Osam pjevačica kostimiraju se na način da svaka predstavlja jednu kriptovalutu, a ulaznice za koncerte, pogađate, mogu se kupiti samo plaćanjem nekom od virtualnih valuta, koje su u Japanu prihvaćene kao legalno sredstvo plaćanja.

Na isti način naplaćuje se i slikanje s članicama benda. Misija ove skupine jest promovirati kriptovalute i informirati ljude o opasnostima, prevarama, sigurnosti i drugim aspektima trgovanja bitcoinom i drugim virtualnim valutama.

Ovo možda jest jedini glazbeni sastav na svijetu posvećen virtualnim kriptovalutama, ali i ostatak svijeta ima svoje "konje za utrku". Na YouTubeu se mogu pronaći brojni glazbeni uradci posvećeni bitcoinu. Izdvojit ćemo ispod ovog teksta neke od zanimljivijih.

Remy: Bitcoin Billionaire – reperska priča o geeku koji se obogatio na bitcoinu, s tužnim završetkom

Chris Record: HODL GANG – parodija, ponovno reperska, ali nešto optimističnijeg kraja

CoinDaddy: Dear Bitcoin – intimna balada prožeta nostalgijom za boljim vremenima

All I Want Is BITCOIN – Još jedna parodija, ovoga puta napornog božićnog hita Mariah Carey