Pogledajte kako izgleda PlayStation 2 u prijenosnom izdanju

Za razliku od prijenosne Nintendo Wii konzole, GingerOfOz ističe da 'The PS2 Eclipse' neće prodavati, jer je, kako kaže, umoran od ručnog izrađivanja velikog broja konzola

Matej Markovinović subota, 7. kolovoza 2021. u 18:46

YouTube korisnik GingerOfOz, još je prošle godine izradio prijenosnu verziju Nintendo Wii igraće konzole, a sada je svoje pratitelje počastio objavom videozapisa u kojem predstavlja „The PS2 Eclipse“, prijenosnu PlayStation 2 konzolu.

Naime, za ovu je modifikaciju prvo bilo potrebno „obrezati“ originalnu matičnu ploču Sonyjeve konzole te ju potom staviti u 3D printano kućište koje sadržava 5-inčni 480p zaslon, gumbe od PlayStation Vite, gljivice od Nintendo Switcha, dvije baterije od 3400 mAH i nekoliko tiskanih pločica.

„Umjesto da se oslanja na emulaciju, ovaj prijenosni uređaj ima pravu matičnu ploču PlayStationa 2, koja je smanjena na najnužnije dijelove. To znači da se sve igranje odvija glatko i bez grešaka“, napisao je GingerOfOz na svom Twitter računu.

No, unatoč tome, prijenosni PS2 ipak ima nekih nedostataka. Budući da optički uređaj jednostavno ne može stati u konzolu ovakve veličine, igre je potrebno učitavati s USB-a, što ponekad zna biti sporo, a GingerOfOz navodi i da se ponekad ne prepoznaje kontroler, pa je učitavanje igara u tom slučaju gotovo nemoguće.

Foto: Twitter/GingerOfOz
Foto: Twitter/GingerOfOz

Međutim, perfekcija se od ovakvog projekta i ne može očekivati, no valja istaknuti da se GingerOfOz uistinu potrudio te je u ovu konzolu ugradio i zvučnike, utor za slušalice te indikator baterije koja može izdržati oko dva i pol sata neprekidnog igranja, piše The Verge.

Više o procesu izrade PS2 prijenosne konzole možete pročitati na službenom blogu GingerOfOza.