Popularni youtuber platio 40.000 dolara da napravi otpakiravanje prvog iPhonea

Youtuber Marques Brownlee, kupio je na aukciji u travnju neotvoreni iPhone iz 2007. godine te je napravio video u kojem prikazuje kako ga otpakirava

Matej Markovinović petak, 21. travnja 2023. u 10:44
Marques Brownlee. 📷 Foto: YouTube
Marques Brownlee. Foto: YouTube

Nekoliko puta godišnje, na velikim se aukcijama pojave primjerci potpuno novih, neotvorenih iPhone 2G modela, koji se prodaju za vrtoglave svote novca. Jedan je, primjerice, prodan u veljači za preko 63.000 dolara, a jedan je ovoga mjeseca „otišao za“ malo više od 40.000 dolara. Kupac ovog potonjeg, bio je, ni više ni manje, nego popularni youtuber – Marques Brownlee.

Naime, Brownlee, poznatiji na YouTubeu kao MKBHD, objavio je videozapis otpakiravanja prvog modela iPhonea za kojeg je izdvojio nemalu cifru.

Uz sam proces otpakiravanja mobitela i iPhonea, Brownlee je prikazao kako izgleda originalni priručnik, 30-pinski adapter za punjenje, krpica za čišćenje mobitela i još nekoliko drugih sitnica. Istaknuo je, također, da su kupci na aukcijama znali biti prevareni kupnjom neotvorenih iPhonea, koji su zapravo bili prepakirani. Kod njegovog modela, on vjeruje da to nije slučaj.

Njegov mobitel na kutiji ima i specijalnu „Lucky You“ naljepnicu, za koju Brownlee kaže da su je koristili neki trgovci 2007. godine.

„Dobili smo potvrdu od Applea da su ovu tajanstvenu naljepnicu 'Lucky You' definitivno koristile neke Appleove maloprodajne trgovine još 2007. godine pri kupnji uređaja za poklon. To je samo šećer na kraju koji potvrđuje da je ovo sve vjerodostojno“, napisao je Brownlee na Twitteru.