Poslali smo službeni upit Twitteru, evo što su nam "odgovorili"

Nakon što je otpustio cijeli odjel za odnose s javnošću, Elon Musk je u Twitteru aktivirao automatski odgovor na medijske upite. Probali smo, istina je

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 20. ožujka 2023. u 12:20

Elon Musk ponovno zabavlja javnost svojim eskapadama. Dok ne tvita o politici, svjetskim problemima i umjetnoj inteligenciji, ili se hvali postignućima Tesle, ovih dana rješava i probleme odnosa s javnošću svoje najnovije tvrtke, Twittera. Nakon što je preuzeo ovu društvenu mrežu, odmah je bio započeo s otkazima, a jedan od prvih odjela koji je u potpunosti rasformiran bio je onaj za odnose s medijima i javnošću.

Nastavak je to njegove politike da s medijima ne treba na taj način komunicirati, je, podsjetimo, niti u Tesli već godinama sličan odjel ne postoji. Ove nedjelje, Musk je objavio i kako su zamijenjeni zaposlenici koji su na Twitteru bili zaduženi za odgovaranje na upite medija:

Na adresi press@twitter.com aktiviran je autoresponder koji na sve upite odgovara – emotikonom govanca. Kakav bismo to bili medij da nismo odmah istu stvar i provjerili?

Prijelomna vijest: Musk je govorio istinu. Na naš upit upućen press službi Twittera, unutar iste minute dobili smo i službeni odgovor, koji u nastavku prenosimo u cijelosti:

💩