Samo za prave fanboye: komadić Jobsove dolčevite za kućnu kolekciju

Internetska trgovina Mini Museum u svoju je ponudu dodala posebnu memorabiliju vezanu uz osnivača Applea – narezali su, naime, jednu njegovu majicu na kvadratiće

Sandro Vrbanus nedjelja, 16. lipnja 2019. u 09:20

Trgovina Mini Museum, o kojoj smo nedavno pisali u kontekstu prodaje malenih, zaista malenih dijelova svemirske letjelice Apollo 11, u svoju je kolekciju dodala još jedan zanimljivi artikl. Uspjeli su, naime, na dražbi kupiti originalnu crnu dolčevitu koju je na okupljanju PC Forum 1991. godine nosio, glavom i bradom – Steve Jobs.

Ovaj odjevni predmet narezali su na kvadratiće veličine 1x1 centimetar koje sada prodaju po cijeni od 29 dolara. Svaki primjerak dolazi u akrilnoj kutijici i zaštićen je od propadanja tkanine, kako bi se u privatnoj zbirci zainteresiranih Appleovih fanova i kolekcionara mogao ponosno pokazivati.

Dolčevita koja je sada na prodaju u dijelovima dolazi iz razdoblja kada Jobs nije radio u Appleu – tada je radio na razvoju vlastite kompanije NeXT. Ona će kasnije biti prodana Appleu za 427 milijuna dolara, a u "paketu" s njom u vlastitu kompaniju će se vratiti i Steve Jobs.

NeXT-ova dolčevita s gornje slike nekako je u to doba završila kod Jobsovog osobnog asistenta (ili asistentice), da bi je potom na dražbi kupio Mini Museum. Sada njezin dio možete imati i vi – uz oko 190 kuna za sami predmet treba dodati još oko 165 kuna poštarine. Osobna kolekcija svakog pravog Appleovog fanboya bez ovoga teško da može biti kompletna.