Šef UFC-a već dogovara meč između Muska i Zuckerberga

Čim je čuo da se dvojica tehnoloških milijardera i celebrityja pokušavaju dogovoriti oko borbe u kavez, prvi čovjek najveće američke organizacije slobodne borbe vidio je tu svoju veliku priliku

Sandro Vrbanus subota, 24. lipnja 2023. u 16:00
📷 StarryAI, DALL-E
StarryAI, DALL-E

Kao da na svijetu nema bitnijih i smislenijih tema, mediji su ovih dana prepuni nagađanja oko toga što će biti s "ugovorenom" borbom u kavezu između Elona Muska i Marka Zuckerberga. Posjetimo, u nekoliko objava na društvenim mrežama ovoga tjedna njih su dvojica predložila i pristala boriti se jedan protiv drugoga, vjerojatno prema pravilima slobodne borbe, u oktogonu u Las Vegasu.

Pay-per-view za 100 dolara?

Nije trebalo dugo da se to pročuje, pa da i Muska i Zuckerberga kontaktira Dana White, prvi čovjek najveće američke organizacije slobodne borbe, UFC, pa pokuša organizirati vjerojatno financijski najatraktivniju borilačku priredbu u povijesti. White kaže kako je odmah zvao i jednog i drugog potencijalnog borca, proveo sat i pol na telefonu te kako su oni vrlo ozbiljni u svojem naumu da upriliče ovaj spektakl.

White je, pak, prije svega biznismen i tu vidi svoju priliku – Musk i Zuck će izgledno dobiti batina, a koji god da pobijedi, velik će se novac vrtjeti oko te borbe. Prema mišljenju šefa UFC-a, gledatelji bi bili spremni platiti i do 100 dolara za televizijski pay-per-view prijenos ovog meča, a da ne govorimo o cijeni ulaznica za praćenje meča uživo.

Odnosi snaga

Prema vašim glasovima, prednost u hipotetskoj borbi je na strani Marka Zuckerberga, a s time se slažu i kladionice u SAD-u, koje su također skočile na priliku da obilno zarade. Preliminarni koeficijenti su već objavljeni, no značajno se razlikuju. Tako za pobjedu Elona Muska na 100 dolara možete zaraditi između 70 i 140 dolara (koeficijenti 1,7 do 2,4), dok, ovisno o kladionici, na Marka Zuckerberga se možete kladiti s koeficijentom 1,4 do 2,1.

Zuckerberg je, podsjetimo, aktivan ju-jitsu borac, 12 godina je mlađi od Muska i u daleko boljoj formi. Musk je teži, viši i spadao bi u sasvim drugu težinsku kategoriju, pa nije potpuno otpisan kao favorit.