U Australiji je moguće dobiti registarske pločice s – emotikonima

U australskoj državi Queensland od sada je moguće na automobilsku registraciju, uz slova i brojke, dodati i neku od emoji sličica

Sandro Vrbanus četvrtak, 21. veljače 2019. u 17:40

Personaliziranje registarskih pločica na automobilima u sjeveroistočnoj australskoj državi Queensland od 1. ožujka bit će mnogo fleksibilnije i zabavnije. Tamošnje su vlasti, naime, odlučile dozvoliti dodavanje emotikona, popularnih smileya, koji se koriste u chat aplikacijama, i na registracije automobila.

Mi smo svoju tablicu već odabrali
Mi smo svoju tablicu već odabrali

Ukrašavanje registracija ipak se ne može obaviti s bilo kojim Unicode simbolom, već je na raspolaganju samo pet popularnih emojija: plakanje od smijeha, namigivanje, sunčane naočale, srca u očima i obični smiley.

Na tablice se može uz emotikon dodati i do 5 alfanumeričkih znakova (3 slova i 2 brojke) u bilo kojoj kombinaciji, a ovo zadovoljstvo potencijalne vlasnike će koštati 475 australskih dolara (oko 2.200 kuna).

U Australiji, naime, personaliziranje registracija je dostupno već duže vrijeme, a na njih je do sada bilo moguće dodati znak omiljene sportske ekipe ili grada, pa su emojiji bili logičan nastavak – kažu iz Royal Automobile Cluba u Queenslandu.

Ovdje je bitno i napomenuti kako emoji ili bilo koja druga sličica koja krasi registraciju nije sastavni dio registarskog broja automobila, već služi samo kao dekoracija. Dakle, u slučaju da policijskom službeniku dajete registraciju, ili zapisujete nečiji broj, na sreću neće biti potrebno napomenuti radi li se, primjerice, o emotikonu s naočalama ili srcima umjesto očiju.