Zanimljiv odgovor na krizu avioindustrije: vjenčanja na privatnim letovima

Maleni američki komercijalni zrakoplovni prijevoznik Air Charter Service ponudio je mladencima pakete koji uključuju dvosatni let privatnim mlažnjakom i vjenčanje u zraku

Sandro Vrbanus petak, 6. studenog 2020. u 18:15

Pandemija koronavirusa prizemljila je mnoge putničke zrakoplove diljem svijeta, prouzročivši značajan pad prihoda aviokompanijama. Neke od njih dosjetile su se kako u ovim kriznim vremenima povećati prihode. Neki prijevoznici tako putnicima nude besplatne testove na COVID-19 prije ukrcavanja, neki su putničke zrakoplove počeli koristiti za prijevoz tereta, a australski Qantas nedavno je odradio kružni let "ni za kamo" s razgledavanjem prirodnih ljepota ove zemlje.

Američki charter prijevoznik Air Charter Service, pak, ima novu ideju. Oni zainteresiranim budućim bračnim parovima nude paket aranžmane u kojima će dva sata letjeti nekim od njihovih privatnih mlažnjaka, a u sklopu tog leta moći će se i vjenčati. Let je također kružni, što znači da avioni polijeću i slijeću na istom aerodromu, po izboru mladenaca.

Skupo vjenčanje na nebu

Cijene ovakvih letećih vjenčanja kreću se od 18.000 dolara pa na više. U ponudi su dva tipa mlažnjaka: Bombardier Challenger 850 koji može ponijeti do 16 putnika, dok je za nešto intimniju atmosferu namijenjena Cessna Citation CJ2 u koju će se osim posade ukrcati samo mladenci.

Luksuzna leteća "sala za vjenčanja"
Luksuzna leteća "sala za vjenčanja"

Ceremonija vjenčanja je uključena u cijenu, iako se ona koju nudi Air Charter Service u zraku provodi samo pro forma, a za nju je zadužen jedan od članova posade. Mladencima poručuju da će legalni obred ipak obaviti na tlu prije nego se ukrcaju u zrakoplov.

Osim leta i fejk ceremonije, za 18 ili više tisuća dolara u zrakoplovu se dobivaju pjenušac i kanape sendviči. Kompanija kaže kako će pokušati udovoljiti i drugim željama mladenaca, koje mogu uključivati uređenje zrakoplova cvijećem u boji po želji, izbor rute leta te slobodan odabir glazbe u kabini.