Na Android TV stiže posuđivanje i kupnja filmova

Za situacije kada pojedini filmovi nisu dostupni na streaming servisima ili kada korisnik nije zainteresiran za pretplaćivanje, Google je napravio odjeljak Shop na Android TV-u

Matej Markovinović četvrtak, 29. lipnja 2023. u 20:45
📷 Foto: Unsplash, Jonas Leupe
Foto: Unsplash, Jonas Leupe

Dobra vijest stiže za korisnike Android TV-a koji ne koriste popularne streaming servise poput Netflixa i HBO Maxa. Google je predstavio specijalni odjeljak Shop, pomoću kojeg  se mogu kupovati ili posuđivati filmovi.

„Odjeljak Shop omogućuje vam kupnju ili posuđivanje filmova direktno na vašem Android TV-u. Dakle, tražite li novi popularni film koji još nije dostupan na drugim streaming servisima ili želite jednokratno kupiti film bez pretplate, Shop vam to olakšava“, priopćili su iz Googlea na svom službenom blogu.

Osim filmova, unutar Shopa moći će se pronaći i sav ostali video sadržaj kojeg je korisnik kupio putem svog Google računa.

Shop. 📷 Foto: Google
Shop. Foto: Google

Shop je već dostupan za korisnike Android TV-a u SAD-u, a u sljedećim će ga tjednima moći koristiti i svi ostali. Valja napomenuti da taj odjeljak neće biti dostupan na uređajima s Google TV softverom koji stiže s novijim Chromecastima.