Amaze File Utilities - kolekcija korisnih pomoćnih alata za rad s datotekama na Androidu

Od autora jednog od najpoznatijih upravitelja datotekama na Android telefonima, dolazi još jedna aplikacija koja nudi šačicu raznovrsnih alata za upravljanje i analizu unutarnje pohrane telefona, a koja se nameće kao otvorena alternativa Googleovoj aplikaciji Files…

Matija Gračanin četvrtak, 28. prosinca 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Amaze File Utilities 
Namjena Jednostavan čitač e-knjiga
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan (Trial) / 4,65 eur ili 11,81 eur

Amaze File Manager se tijekom vremena prometnuto u jednog od relativno popularnijih aplikacija otvorenog koda za upravljanje datotekama na Android telefonima, a već je neko vrijeme uz njega dostupna još jedna aplikacija za rad s unutarnjom pohranom telefona, Amaze File Utilities, koja je jednako tako otvorenog koda.

Riječ je o svojevrsnoj alternativi Googleovoj aplikaciji Files, a koja nudi niz alata i mogućnosti koje se tiču upravljanja datotekama i to pogotovo medijskih datoteka. Krasi ga vrlo zgodno osmišljeno sučelje, a jedna od njegovih ključnih sposobnosti jest mogućnost analize unutarnje memorije telefona.

Tako je moguće jednostavno grupirati  međusobno slične slike, memeove, slike s malo svjetla, zamućene slike, selfije ili grupne slike, otkrivati duple datoteke, pronaći stare preuzete datoteke koje se mogu obrisati kao i dobiti pregled nekorišteni, najčešće i najmanje korištene aplikacije, velike aplikacije ili igre te aplikacije koje koriste najviše podataka.

Tu je i niz stvarčica koje se izravno odnosi na medijske datoteke (podržano je i castanje sadržaja na televizore), a tu su i integrirani glazbeni reproduktor kao i reproduktor video datoteka, preglednik slika kao i univerzalnih preglednik raznih vrsta dokumenata koji svaki nudi neke specifične mogućnosti.

Konačno, među spomenutim mobilnim alatima, našao se i onaj za relativno lak prijenos podataka između uređaja koristeći bežičnu mrežu, s time da na oba uređaja mora biti pokrenut Amaze File Utilities. Mogućnosti i detalja ima još, a sve to ima i svoju cijenu. Premda je riječ o aplikaciji otvorenog koda, potiče se honoriranje autora jednokratnim plaćanjem 4,65 eura ili 11,81 eura za doživotnu pretplatu, ovisno o tome koliko se želi donirati.