BBC Learning English - besplatna aplikacija za učenje i usavršavanje engleskog jezika

Riječ je o službenoj aplikacija BBC-a koja je zamišljena da svim zainteresiranima pomaže pri učenju engleskog jezika. Podjednako je korisna i početnicima, ali i naprednim govornicima koji će svoje znanje engleskog jezika moći proširiti i usavršiti…

Matija Gračanin srijeda, 29. ožujka 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv BBC Learning English
Namjena Učenje i usavršavanje engleskog jezika
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan

Značaj engleskoga jezika već je godinama neupitno velik, a samim time je i važnost dobrog poznavanja engleskog jezika u govoru i pismu još veća. Ovo je službena aplikacija BBC-a koja je posvećena podučavanju engleskoga jezika koja je podjednako namijenjena početnicima, ali i naprednim govornicima koji svoje znanje žele usavršiti.

BBC Learning English konceptualno je zgodno osmišljen; kroz dnevne će se lekcije moći ponavljati ili naučiti nešto sasvim novo, a osim što su lekcije zamišljene kao svojevrsni podcastovi, za svaku je dostupan i prijepis. Osim toga, tu je i brzi kviz kojim se može provjeriti znanje, ali kroz sami kviz opet i nešto novo naučiti.

Uz dnevne lekcije i sličan sadržaj, tu su i namjenski edukacijski programi koji mogu pomoći pri usavršavanju znanja u određenim segmentima (izgovor, gramatika ili vokabular), a tu su i posebni programi namijenjeni nastavnicima i svima koji podučavaju engleski jezik, bilo odraslima ili djeci.

Programe je moguće pregledavati prema kategorijama ili abecednim redom, a svaki je program moguće početi pratiti pri čemu će završiti u popisu individualnih programa kako bi im se kasnije lakše pristupalo. Dakako, mogućnosti i sadržaja ima još, a da bi stvar bila još bolja, aplikacija je posve besplatna.