BBC Sounds - službena aplikacija za BBC radio putem koje su dostupni i podcastovi

Svi oni koji žele na jednostavan način slušati radijski program jednog od kanala BBC radija i pritom sasvim besplatno uživati i u nizu dodatnog glazbenog i drugog sadržaja, upravo će to moći kroz ovu, sasvim solidno napravljenu službenu aplikaciju…

Matija Gračanin četvrtak, 23. studenog 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv BBC Sounds 
Namjena Službena aplikacija BBC radija
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Beplatan

Uz mnoštvo popularnih streaming servisa, kao i aplikacija koje omogućavaju slušanje na desetke tisuća radijskih postaja diljem svijeta, uvijek ima mjesta i za službene aplikacije poznatih radijskih postaja baš kao što je BBC Sounds i to pogotovo onda kada nude zgodne mogućnosti kao i mnoštvo sadržaja.

BBC Sounds će poslužiti da se na jednostavan način sluša jedna od dvadesetak BBC-evih radijskih kanala, ali da se uživa i u zgodno osmišljenim miksevima (playlistama) glazbe kao i brojnim podcastovima te drugim radijskim emisijama.

Sama aplikacija je zgodno osmišljena pa je tako moguće u svakom trenutku pauzirati reprodukciju ili premotavati radio koji emitira uživo, tu je mogućnost preuzimanja sadržaja za izvanmrežno slušanje, opcija nastavljanja slušanja na drugom uređaju, pretplaćivanje na podcastove, personalizirane preporuke i štošta drugo.

Nije vjerojatno potrebno posebno isticati da su podržani Android Auto i Apple CarPlay, a tu je i mogućnost da se glazba koja se sviđa proslijedi na servise Apple Music i Spotify i tako stvaraju osobne playliste na tim servisima, zatim solidno riješeno pretraživanje, tajmer za spavanje i štošta drugo. Aplikacija je besplatna, ali na umu treba imati da neki sadržaj ne mora nužno biti dostupan na svim geografskim područjima.