Bitcoin Store Wallet - prva domaća aplikacija za trgovanje i pohranu kriptovaluta

Dobro poznata domaća kripto-mjenjačnica nedavno je pokrenula vlastitu aplikaciju za pametne telefone koja je namijenjena za trgovanje i pohranu kriptovaluta. Nudi podršku za više od 80 kriptovaluta, a omogućuje kupnju i prodaju DeFi projekata…

Matija Gračanin srijeda, 19. svibnja 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Bitcoin Store Wallet
Namjena Domaći kripto-novčanik i mjenjačnica
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Bitcoin Store je prva domaća licencirana kripto mjenjačnica koja je na domaćem terenu poznata i po tome što ima fizičke poslovnice u Zagrebu i Splitu, a nedavno je predstavila i vlastitu aplikaciju za pametne telefone koja omogućuje trgovanje i pohranu kriptovaluta.

Osim što omogućuje kupnju i prodaju najpoznatijih kriptovaluta, tu je i podrška za DeFi projekte, kao i mogućnost trgovanja više od 80 različitih coinova. Na umu valja imati da je novčanik u kojem će se pohranjivati kriptovalute custodial tipa što znači da privatne ključeve čuva treća strana, a da bi se novčanik koristio i da bi se moglo trgovati, potrebno je proći postupak registracije.

To podrazumijeva da je potrebno proći i proces verifikacije što znači da će biti potrebno skenirati osobne dokumente (za verifikaciju se oslanja na Shufti Pro). Jednom kada je to učinjeno, svakako je uputno aktivirati autentifikaciju u dva koraka što je preporučljivo napraviti s računala kroz web preglednik (zbog skeniranja QR koda s nekim od autentifikatora).

Aplikacija podržava bankovne transakcije i SEPA bankovni transfer, tu je i pregled tečaja za više od 80 kriptovaluta u stvarnom vremenu te mogućnost prijenosa kupljenih kriptovaluta na druge kripto-novčanike. Bilo kako bilo, svi oni koji već koriste usluge ove domaće mjenjačnice, svakako će i njihovu službenu aplikaciju naći korisnom.