BitGym - mobilni pomoćnik koji vožnju na sobnom biciklu ili trčanje na traci čini zabavnijim

Uz lošije vremenske uvjete mnogi se posvećuju vježbanju u zatvorenom prostoru, a oni koji za to koriste sobne bicikle ili trake za trčanje, dobro znaju koliko to može biti dosadno. Ova aplikacija pokušava to promijeniti i rutine vježbanja učiniti ipak zabavnijima. Evo i kako…

Matija Gračanin četvrtak, 16. prosinca 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv BitGym 
Namjena Aplikacija za interaktivno vježbanje
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 79 kn mjesečno

Interaktivne aplikacije za vožnju bicikla u zatvorenom prostoru nisu više ništa neuobičajeno, no dobar ih dio zapravo traži kupovinu specifične opreme, bilo da je riječ o dodacima koji će pretvoriti klasični bicikl u sobni ili dodataka koji su sposobni mjeriti kadencu i tako standardne sobne bicikle pretvoriti u pametne.

Međutim, postoje i aplikacije kao što je BitGym koja se može koristiti uz bilo koju vrstu sobnih bicikala, traka za trčanje, eliptičnih trenažera ili već druge opreme koja se koristi za vježbanje u zatvorenom. No, o čemu je zapravo riječ?

Slično kao i druge aplikacije i BitGym koristi pametne telefone ili tablet računala (najbolje izgleda upravo na tabletima) te na njima prikazuje virtualne ture različitih destinacija diljem svijeta, a sve kako bi korištenje spomenutih sprava za vježbanje bilo manje dosadno i kako bi se time dodatno poticalo sama tjelesna aktivnost i to pogotovo onda kada su vremenski uvjeti neprivlačni za vježbanje na otvorenom.

Čitava stvar radi prilično dobro i, premda se ne može uspoređivati s ozbiljnijim rješenjima koja doista zahtijevaju i odgovarajuću opremu te se u namijenjena nešto ozbiljnijim treninzima, BitGym svoj posao odrađuje odlično, a čak je u stanju i detektirati brzinu kretanja koristeći kameru ugrađenu u smartfon ili tablet.

Besplatna inačica nudi osam tura, čisto kako bi se stekao dojam što sve može ponuditi i kako izgleda, a ako se želi uživati u više od 200 tura na destinacijama diljem svijeta, onda valja plaćati mjesečnu pretplatu od 79 kn.

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


In-ear slušalice s BT 5.0 aptX™ tehnologijom

MARSHALL Minor II

12 sati reprodukcije glazbe, višesmjerni kontrolni gumb, funkcija pauze pomoću magneta, ugrađeni mikrofon omogućava razgovore ili snimanje glasovnih bilješki putem uređaja,14.2 mm driveri, 20 Hz–20 kHz, 117 dB SPL.

669 kn 969 kn Kupi

3-sistemski podni zvučnici

DAVIS ACOUSTICS Hera 150

Značajno poboljšava rezultate slušanja, korištenjem novog woofera koji omogućuje bolje spuštanje u bas. 42 -20,000 Hz, 4 ohma, 92 dB, 150 W

4.699 kn 4.799 kn Kupi