Book&Zvook - prva aplikacija za slušanje knjiga na hrvatskom jeziku

Slušanje knjiga umjesto da ih se čita nije novost, a premda postoji velik broj aplikacija i biblioteka putem kojih se može doći do audio knjiga, gotovo da i nema onih koji ih nude na hrvatskom jeziku i to s domaćim naslovima. Srećom, za ljubitelje slušanja knjiga tu je Book&Zvook…

Matija Gračanin ponedjeljak, 14. prosinca 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Book&Zvook
Namjena Slušanje audio knjiga na hrvatskom jeziku
Android Google Play / App Gallery
iOS App Store
Cijena Besplatan

Book&Zvook je domaća aplikacija koju su osmislile Ljubica Letinić i Lana Deban, a putem koje je moguće kupovati zvučne knjige isključivo domaćih autora. Osim toga, posebnost je i to da knjige čitaju brojni poznati domaći glumci kao što su Pero Kvrgić, Ivica Vidović, Miki Manojlović, Lela Margitić, Vili Matula i brojni drugi.

Ponuda knjiga za sada nije baš previše izdašna, no nadajmo se da će se biblioteka uskoro povećati. Putem same aplikacije je moguće poslušati besplatne ulomke, a onda knjigu i kupiti  s time da kupljenje knjige uvijek ostaju u vlasništvu kupca, čak i onda kada ih ukloni s uređaja. Dobro je napomenuti i da, barem za sada, nije predviđena mogućnost pretplate.

Sama aplikacija će zapamtiti gdje se stalo sa slušanjem pa se može nastaviti i na drugim uređajima gdje se ima instalirana aplikacija, moguće je prilagoditi brzinu naracije, a tijekom slušanja je moguće i unositi vlastite bilješke. U svakom slučaju, svi oni koji radije biraju knjige slušati umjesto čitanja, ova će im aplikacija upravo to omogućiti.