ChatGPT – najpoznatiji aI chatbot stigao je i na iOS, uskoro će i na Android

OpenAI je lansirao službenu mobilnu aplikaciju koja pruža izravan pristup do njihovog najpopularnijeg proizvoda, umjetno inteligentnog chatbota i velikog jezičnog modela koji je osvojio svijet

Sandro Vrbanus subota, 20. svibnja 2023. u 10:08
OSNOVNI PODACI
Naziv OpenAI ChatGPT
Namjena Izravan pristup AI chatbotu
Android Uskoro
iOS App Store
Cijena Besplatan

Otkako je lansiran ChatGPT, korisnici su od njegovih autora tražili da im se omogući lak pristup putem mobitela, a to je sada, nakon pola godine, i ostvareno. OpenAI je lansirao besplatnu službenu mobilnu aplikaciju, kojom se može izravno "razgovarati" s ovim chatbotom.

Osim što je potpuno besplatna i ne prikazuje reklame, ova aplikacija sinkronizirat će sve razgovore, koje ste s ChatGPT-om vodili na desktopu, a donosi i jednu dodatnu zanimljivu funkciju. Naime, korištenjem vlastitog sustava Whisper, OpenAI je omogućio da putem ove aplikacije ChatGPT-u postavljamo pitanja i – glasom.

ChatGPT na mobitelu se ponaša jednako kao na webu, daje odgovore na pitanja prirodnim jezikom, kompilira sadržaje, programira, sažima tekstove i radi sve ostalo na što smo navikli na desktop verziji. Dodatak ovoj aplikaciji je i činjenica da se njome može doći i do nešto naprednijeg jezičnog modela, GPT-4, ali to je omogućeno tek onima koji već plaćaju pretplatu za taj pristup.

Za početak, aplikacija je dostupna samo u SAD-u, no u narednim danima i tjednima bit će proširena i na ostatak svijeta. Nakon inicijalne dostupnosti samo za iOS, najavljeno je da će i Android inačica stići uskoro. Odmah po lansiranju ova je aplikacija zasjela na prvo mjesto najpopularnijih u kategoriji produktivnosti na App Storeu gdje, usput rečeno, postoji već cijeli niz neslužbenih aplikacija za AI chat, koje pružaju pristup do ChatGPT-a i drugih modela.

NADOPUNA (25.5.): Aplikacija je od danas dostupna i za korisnike u Hrvatskoj.