Citymapper - aplikacija koja pomaže pri kretanju javnim prijevozom u gradovima diljem svijeta

Citymapper je praktična i prilično hvaljena aplikacija za navigaciju u gradovima diljem svijeta koja pomaže koristiti razne oblike prijevoza, pretežito javno dostupnog, kako bi se što jednostavnije došlo od željene polazišne točke do cilja…

Matija Gračanin petak, 19. studenog 2021. u 06:52
OSNOVNI PODACI
Naziv Citymapper 
Namjena Navigacija za kretanje javnim prijevozom
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Snalaziti se u velikim gradovima diljem Europe i svijeta nije uvije lako, a pogotovo ako se želi osloniti na javno dostupan prijevoz. Srećom postoje aplikacije baš kao što je Citymapper koji se zapravo postavlja kao praktična navigacija koja pomaže izabrati najbolji i najbrži mogući put od polazišta do odredišta koristeći upravo javni prijevoz (i druge oblike prijevoza).

Aplikacija podržava čitav niz gradova u Europi i svijetu (u Hrvatskoj je podržan Zagreb), pa ne samo da će dobro doći kada se posjećuju brojni gradovi, nego i kao solidan pomoćnik pri svakodnevnom kretanju gradom koji će, da bi stvar bila još korisnija, pomoći izbjeći dnevne gužve.

Naime, sve što je potrebno jest unijeti polazišnu točku (može biti i automatski određena) te odredište, a Citymapper će u tren oka ponuditi potencijalne rute zajedno s navedenim dostupnim prijevoznim sredstvima (autobus, vlak, tramvaj, taksi prijevoz, bicikl, romobil i slično).

Pri svemu tome će na vrijeme naznačiti kada je potrebno krenuti i u kojem bi se trenutku trebalo uloviti neko od ponuđenih prijevoznih sredstava. Štoviše, moguće je naznačiti vrijeme i datum kada se želi stići na cilj, a Citymapper će na vrijeme podsjetiti kada se treba krenuti i gdje treba biti da bi se stiglo na vrijeme.

Dakako, tu je i procjena vrijeme koliko će putovanje potrajati, ali i brojne druge korisne stvarčice, kao i društvena komponenta pa je s drugima moguće podijeliti svoje rute u putovanja. Bilo kako bilo, Citymapper itekako vrijedi imati pri ruci kada se nađe u nekom od podržanih gradova, a da bi stvar bila još bolje, besplatan je.

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


In-ear slušalice s BT 5.0 aptX™ tehnologijom

MARSHALL Minor II

12 sati reprodukcije glazbe, višesmjerni kontrolni gumb, funkcija pauze pomoću magneta, ugrađeni mikrofon omogućava razgovore ili snimanje glasovnih bilješki putem uređaja,14.2 mm driveri, 20 Hz–20 kHz, 117 dB SPL.

669 kn 969 kn Kupi

3-sistemski podni zvučnici

DAVIS ACOUSTICS Hera 150

Značajno poboljšava rezultate slušanja, korištenjem novog woofera koji omogućuje bolje spuštanje u bas. 42 -20,000 Hz, 4 ohma, 92 dB, 150 W

4.699 kn 4.799 kn Kupi