Collage Maker - najlakši način za izradu efektnih kolaža od fotografija izravno na smartfonu

Digitalnim kolažima od fotografija ne pada popularnost, a ponuda aplikacija koje omogućavaju da se na jednostavan način izrade kolaži uz nekoliko klikova ima doista pravo mnoštvo. Ovo je još jedna takva aplikacija no koja se s spravom smješta među najbolje…

Matija Gračanin četvrtak, 1. travnja 2021. u 01:47
OSNOVNI PODACI
Naziv Collage Maker
Namjena Jednostavna izrada foto kolaža
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan

Collage Maker je popularna aplikacija s više od pedeset milijuna preuzimanja koja je namijenjena samo jednom, jednostavnoj izradi digitalnih kolaža od vlastitih fotografija. Čitav proces izrade kolaža je iznimno jednostavan i to je svakako jedan od razloga zašto je ova aplikacija toliko omiljena, no tu su i neke druge specifičnosti.

Primjerice, podržava izradu kolaža s do maksimalno 18 slika, a nudi više od sto različitih rasporeda (layouta) u koje je slike moguće rasporediti. Naravno, nudi i velik broj pozadina, kojekakvih naljepnica, stilova slova, raznih zanimljivih predložaka i drugih sitnica kojima je kolaže moguće dodatno dotjerati u činiti ih posebno vizualno zanimljivima.

Izrada kolaža počinje izborom slika, a jednom kada su označene, valja samo izabrati neki od ponuđenih rasporeda za kolaž i Collage Maker će slike automatski rasporediti. Naravno, rasporede je moguće mijenjati i prilagođavati, a tu je i poseban modalitet Freestyle u kojem je posve proizvoljno moguće razmještati slike na virtualnoj pozadini.

Pri svemu tome je moguće određivati boju pozadine, utjecati na izgled rubova, ali i promijeniti omjer (dimenzije) konačnog kolaža (zgodno je što je dostupan i omjer posebno prilagođen za Instagram, kao i onaj za Facebook i Twitter). Naravno, nisu izostale ni druge mogućnosti inače tipične za aplikacije za uređivanje slika.

Tako je tu mogućnost primjena filtara, izrezivanje slika, ugađanja čitavog niza parametara slika i štošta drugo. Da bi stvar bila bolja, taj se dio može iskoristiti i na individualnim slikama. inačica Collage Makera je besplatna no istodobno i ponešto ograničena te prilično agresivno gnjavi s reklamama. Zato je tu izdanje Pro za koje valja plaćati godišnju pretplatu od 65 kn, a koje je moguće besplatno isprobavati sedam dana.