Cronometer - brojač kalorija koji pomaže pri postizanju ciljeva za osobno zdravlje

Premda se može na prvi pogled činiti kako je riječ tek o još jednom brojaču kalorija, zapravo je riječ o aplikaciji koja omogućava praćenje prehrane i tjelesne aktivnosti te se tako može dobiti nešto precizniji uvid u to kako se napreduje prema postizanju optimalnog zdravlja…

Matija Gračanin petak, 17. veljače 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Cronometer 
Namjena Brojač kalorija s dodatnim mogućnostima
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan /  9,95 eura mj ili 55,08 eura godišnje (Gold)

Cronometer primarno jest brojač kalorija koji omogućava da se na vrlo jednostavan način unosi hrana i obroci koji se konzumiraju tijekom dana (unositi hranu koju se konzumira u aplikaciju moguće je ručno ili skeniranjem barkodova), no koji nudi i proširene mogućnosti kako si se stekao općeniti uvid u to koliko se zdravo živi i kako bi se pratilo koliko napreduje prema postizanju željenog cilja (npr. gubitak tjelesne težine).

Zapravo, Cronometer omogućava bilježenje i tjelesnih aktivnosti te čitav niz drugih podataka o tijelu (od općenitih podataka do vrlo specifičnih kao što je razina kolesterola u krvi) čime se pretvara u osobni dnevnik praćenja prehrane i tjelesnih aktivnosti nakon čega će se dobiti solidno osmišljeni statistički i grafički prikazi.

Samu je aplikaciju prilično jednostavno koristiti, a sve počinje s otvaranjem korisničkog računa pri čemu treba unijeti podatke o spolu, datum rođenja, visinu i težinu, odrediti razinu aktivnosti, postaviti željeni cilj tjelesne težine (npr. koliko se kilograma želi gubiti tjedno) te još i potvrditi adresu e-pošte. Nakon toga se odmah mogu početi unositi podaci.

Naravno, što će se redovitije podaci unositi, to će aplikacija biti preciznija i samim time korisnija. Osim toga, Cronometer se podržava brojne pametne fitness uređaje, tu je i bogata baza hrane za jednostavniji unos i praćenje koliko se kalorija unosilo te štošta drugo. Osnovna inačica prikazuje oglase te ne nudi sve mogućnosti koje se mogu dobiti u inačici Gold koja stoji 9,95 eura mjesečno ili 55,08 eura godišnje.