Cronometer - sve što je potrebno za praćenje unosa kalorija i tjelesne aktivnosti

Zdrava prehrana i redovita tjelesna aktivnost od vitalne je važnosti za postizanje dobrog zdravlja, a kako bi se znalo je li se unosi optimalna količina kalorija i vježba li se previše ili premalo, pomoći će aplikacije baš kao što je Cronometer…

Matija Gračanin četvrtak, 4. svibnja 2023. u 05:40
OSNOVNI PODACI
Naziv Cronometer 
Namjena Brojač kalorija s dodatnom opremom
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 9,95 eur mj ili 55,08 eur godišnje (Gold)

Cronometer je još jedna do aplikacija koja bi se mogla opisati kao tek još jedan mobilni brojač kalorija, no osim što omogućava precizno praćenje koliko se kalorija unosi, s ovom je aplikacijom lako moguće dobiti i uvid u kvalitetu hrane koju se konzumira, kao i neke druge statističke podatke.

Dakle, osim što Cronometer može pratiti makronutrijente (proteine, ugljikohidrate i masti), u stanju je pratiti i mikronutrijente (vitamine, minerale i druge spojeve), čime se dobiva nešto dublji uvid u to koliko je odabrana prehrana kvalitetna i odgovarajuća cilju koji se želi postići.

Aplikacija je prilagođena i za različite tipove dijeta i prehrane (keto, veganska i drugo), a tu je i podrška za one koji žele izgubiti na tjelesnoj težini kroz povremeno (intermitentno) gladovanje. Moguće je i bilježiti i tjelesnu aktivnost kako bi se dobio pregled koliko treba povećati ili smanjiti vježbanje, a tu su i druge stvarčice.

Jedna od prednosti ove aplikacije krije se u činjenici da nudi prilično kvalitetnu bazu podataka o hrani, a nudi i mogućnost stvaranja i dijeljenja osobnih recepata. Cronometer nudi i podršku za druge aplikacije i pametne uređaje kao što su Fitbit, Garmin ili Apple Health, tu je i opcija za izračunavanje ciljanog unosa kalorija na temelju početnih podataka i željene brzine mršavljenja ili dobivanja mišićne mase.

Osnovna inačice aplikacije je besplatna, dok se za sve mogućnosti i još više statistika mora odlučiti za izdanje Gold za koje valja plaćati mjesečnu naknadu od 9,95 eura ili 55,08 eura godišnje.