DailyArt - dnevna doza umjetničkih slika

DailyArt svaki dan objavljuje jednu sliku starih i modernih majstora slikara i nudi sve što se o njoj treba znati kao i o slavnome slikaru koji ju je naslikao. Riječ je o aplikaciji koju bi svi štovatelji slikarstva svakako trebali instalirati na svoj pametni telefon…

Matija Gračanin subota, 5. rujna 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv DailyArt
Namjena Kolekcija umjetničkih slika
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 45 kn jednokratno (Premium)

Svi oni koji žele naučiti nešto više o slikarstvu te starim i novijim majstorima slikarima u ovoj će aplikaciji pronaći neobično sažet no istodobno bogat izvor informacija o slikama i slikarima. DailyArt umjetnost oprezno dozira pa svaki dan objavljuje tek jednu sliku, a onda nudi sve što se o njoj treba znati kao i o slavnome slikaru koji ju je naslikao.

Aplikacija nudi jednostavan pregled arhive dosad objavljenih slika pa je moguće pregledati i koje su sve slike objavljivane prije i tako naučiti više o slikarima i njihovim bezvremenskim djelima.  Trenutačno je moguće pregledavati kolekciju s više od 3500 slika te pročitati biografije od 800 umjetnika te informacije o petstotinjak muzejskih kolekcija. Sve bi to trebalo biti i više nego dovoljno i za zagriženije ljubitelje slikarstva.

S praktične strane, aplikacija nudi mogućnost promjene svijetle ili tamne teme, prikaza je slike moguće razvući preko čitavog zaslona, a svaku je od slika moguće i podijeliti putem društvenih mreža. Dakako, za rad aplikacije je potrebna aktivna veza s Internetom, no nije potrebno otvarati korisnički račun ili se registrirati.

Ipak, unutar aplikacije se prikazuju oglasi, ako ih se želi riješiti te dobiti proširene mogućnosti i pristup čitavoj kolekciji, potrebno je platiti oko 45 kn jednokratno.