Dream by WOMBO - koristi umjetnu inteligenciju za stvaranje digitalne umjetnosti

Riječ je o popularnoj aplikaciji koja se oslanja na umjetnu inteligenciju kako bi u tren oka generira digitalne slike. Sve što je potrebno jest unijeti željene pojmove, odabrati jedan od dostupnih stilova i pričekati da aplikacija odradi svoju čaroliju…

Matija Gračanin petak, 14. siječnja 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Dream by WOMBO
Namjena Generiranje digitalne umjetnosti
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatno

Dream je zanimljiva aplikacija iza koje stoji kanadska tvrtka WOMBO koja se bavi razvijanjem alata koji se oslanjaju na umjetnu inteligenciju. Čitav koncept je prilično jednostavan, samo treba unijeti jedna ili više ključnih riječi, izabrati neki od dostupnih stilova (ili naznačiti da se ne želi koristiti niti jedan) i dodirnuti gumb Create.

Nakon par trenutaka bit će generirana digitalna slika koju je zatim moguće podijeliti s drugima. Ono što aplikaciju čini dodatno zanimljivom, svakako je činjenica da se za isti set pojmova i izbor istog stila neće dobiti isti rezultat, što je i sasvim razumljivo s obzirom na prirodu aplikacije i čitavog projekta.

Autori aplikacije njome žele približiti stvaranje digitalne umjetnosti svima bez potrebe da moraju koristiti specijalizirane alata za digitalno crtanje ili biti vješti u stvaranju digitalnih uradaka, a u tome su s ovom aplikacijom doista i uspjeli.

Nekih posebnih dodatnih mogućnosti nema; generirane je slike moguće snimiti lokalno, podijeliti s drugima, postaviti kao pozadinu na telefonu ili naručiti digitalni otisak, a ako se otvori korisnički račun, onda ju je moguće objaviti na Dreamovoj platformi. U planu je uvođenje podrške za NFT-ove što će čitavom projektu dati i novu dimenziju.