e-Dnevnik – provjera ocjena od sada i putem mobitela

Više od milijun korisnika e-Dnevnika od sada mogu svim podacima pristupiti i putem svojih mobitela. Aplikacija se integrira i u kalendare mobilnih uređaja te šalje notifikacije o novostima

Sandro Vrbanus petak, 3. rujna 2021. u 10:51
OSNOVNI PODACI
Naziv e-Dnevnik
Namjena Pristup e-Dnevniku za učenike i roditelje
Android Google Play
iOS App store
Cijena Besplatan

CARNET je za početak ove školske godine učenicima gotovo svih škola u Hrvatskoj i njihovim roditeljima ponudio e-Dnevnik u obliku mobilne aplikacije. Ona omogućava pristup podacima u e-Dnevniku uz dvije nove mogućnosti: korisnici će moći izvesti raspored pisanih provjera znanja iz aplikacije u kalendar na svom mobilnom uređaju te primati obavijesti o novostima, poput upisanih izostanaka ili novih ocjena. Kao i u web aplikaciji, obavijesti o novim ocjenama će roditeljima, iz pedagoških razloga, stizati s odmakom od 48 sati.

Učenici se u mobilnu aplikaciju prijavljuju koristeći svoj elektronički identitet iz sustava AAI@EduHr dok se roditelji prijavljuju putem sustava e-Građani.

Sučelje aplikacije podijeljeno je na nekoliko glavnih dijelova, u kojima korisnici mogu pregledavati ocjene, upisane izostanke, vladanje, pedagoške mjere, raspored sati, raspored pisanih provjera znanja tijekom školske godine i bilješke koje su predmetni nastavnik ili razrednik unijeli u e-Dnevnik, kao i izvannastavne i izvanškolske aktivnosti.

Odabirom prethodne školske godine svi učenici i roditelji mogu pregledati podatke o uspjehu ostvarenom tijekom proteklih godina.

Danas je čak 1.338 osnovnih i srednjih škola, odnosno njih 98%, uključeno u sustav e-Dnevnika. Trenutačno, u njemu se nalazi 27.000 razrednih knjiga koje koristi 52.000 nastavnika. Svakodnevno ga koristi i oko 450.000 učenika te njihovi roditelji, a e-Dnevnik mjesečno zabilježi oko 3 milijuna njihovih prijava u sustav. Iz tog razloga ova će aplikacija biti od velike koristi brojnim hrvatskim učenicima i roditeljima u novoj školskoj godini.