Flowx - specijalac za vizualne vremenske prognoze

Flowx nije tipična aplikacija za vremensku prognozu i to ponajviše po tome jer prikazuje prognostičku kartu s različitim slojevima te hrpicom prognostičkih podataka iz više izvora i uz različite prognostičke modele, a tu je i zgodno napravljena animacija na samoj karti koja se pokreće klizanjem po zaslonu…

Matija Gračanin utorak, 6. listopada 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Flowx
Namjena Vremenska prognoza
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / od 39 kn do 149 kn godišnje

Ova je aplikacija nekoć bila poznata pod nazivom WeatherBomb, a riječ je o aplikaciji koja se specijalizira za vremensku prognozu, ali ne na onaj način na koji to radi većina drugih aplikacija iz iste kategorije. Naime, Flowx zapravo prikazuje prognostičku kartu s različitim slojevima te pravom hrpom prognostičkih podataka.

Zna raditi s ukupno 19 prognostičkih modela, no nisi svi dostupni u besplatnoj inačici, a moguće je prikazivati više od 30 različitih tipova informacija zahvaljujuću kojima je lako doznati kakvi su trenutačni vremenski uvjeti bilo gdje u svijetu, ali i kakvi će biti u budućnosti te hoće li biti padalina, kakva će biti temperatura, vjetar, valovitost mora te štošta drugo.

Ukratko, sve ono što se želi znati o vremenu kada se planira boravak na otvorenom i neke od specifičnih aktivnosti (planiranje, pecanje, fotografiranje, surfanje, jedrenje i slično).  Jedna od spečenosti ove aplikacije je prikaz interaktivne mape na kojoj se prikazuju prognostički podaci, a klizanjem po zaslonu moguće je kretati se kroz vrijeme te na taj način, uz pomoć dostupnih prognostičkih modela, predvidjeti kakvo bi vrijeme moglo biti.

Dakle, ova aplikacija zapravo omogućuje da se stavi u ulogu meteorologa i stekne bolje razumijevanje vremenskih (ne)prilika. Besplatna inačica je funkcionalna, ali ograničena prema dostupnim prognozama i prognostičkim modelima. Cijena variraju od 39 kn godišnje pa sve do 149 kn za najopremljenije izdanje u kojemu su dostupni svih 19 prognostičkih modela.