Google Keep - sjajna aplikacija za upravljanje bilješkama

Ovo je još jedna Googleova aplikacija koja ima oveći broj vjernih sljedbenika, no to uopće ne čudi. Svi oni koji traže sposobnu aplikaciju za upravljanje i sinkronizaciju bilježaka između više uređaja i ne žele biti opterećivani prevelikim mogućnostima, s ovom će aplikacijom biti oduševljeni…

Matija Gračanin utorak, 22. prosinca 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Google Keep
Namjena Upravljanje bilješkama
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Metoda za stvaranje i organiziranje bilježaka postoji mnogo, a jednako tako mnogo ima i aplikacija koje se upravo za to specijaliziraju. Međutim, Google Keep se svrstava među ponajbolje, sve dok god se ne očekuju previše raskošne mogućnosti što konkurentska rješenja čini katkada presloženima za korištenje.

Zapravo, upravo činjenica da nudi ono što je većini i najpotrebnije i ne pretjeruje sa značajkama, jedna je od ključnih prednosti ove aplikacije, kao i činjenica da će bilješke biti pohranjene u Googleovom oblaku što znači da je do njih moguće doći od bilo kuda, čak i izvan same aplikacije.

Google Keep u tradiciji Googleovih aplikacija prati filozofiju minimalizma nudeći istodobno vrlo efektno i intuitivno osmišljeno sučelje. Sasvim očekivano, Keep se odlično integrira s Google Driveom, a samo dodavanje bilješki koje mogu biti tekst, zvuk, slika ili crtež, zbilja je jednostavno.

Jednako tako, pretraživanje i arhiviranje bilješki te njihova opća organizacija također je nešto čime Keep prilično dobro vlada. Svakoj je bilješki moguće dodati oznaku i tako ih lakše grupirati, a moguće im je dodjeljivati i boje.

Osim toga, ako se koristi Googleova tipkovnica, onda je bilješke moguće i diktirati na hrvatskom jeziku, a mnogima će biti korisno i to što je moguće definirati podsjetnike koji se mogu aktivirati u odnosu na lokaciju.