Google Podcasts - najlakši način za otkrivanje i slušanje podcastova

Iako postoji čitav niz aplikacija koje otkrivanje i slušanje podcastova čine ugodnim iskustvom, ova Googleova aplikacija, koliko god rudimentarna bila i ne pretjerano velikih mogućnosti, zapravo je idealna za početnike i sve one koji pretežito cijene – jednostavnost…

Matija Gračanin ponedjeljak, 25. siječnja 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Google Podcasts
Namjena Pretraživanje i slušanje podcastova
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Google Podcasts je jednostavna i praktična aplikacija koja kroz oku ugodno i intuitivno sučelje omogućava pretplatu na dostupne podcastove koje je moguće slušati uz streaming ili ih je moguće preuzeti lokalno na telefon kako bi ih se slušalo i onda kad internetska veza nije dostupna.

Sve će biti sinkronizirano na više uređaja, pa je lako početi slušati neki podcast na jednom uređaju i zatim dovršiti slušanje na sasvim drugom, točno tamo gdje se sa slušanjem stalo. Osim toga, tu su i preporuke za podcastove na temelju onih koji su se slušali do sada kao i neke druge sitnice.

Primjerice, moguće je dodavati epizode u red čekanja kako ih se slušalo bez prekida, a vrijedi istaknuti i podršku za Chromecast te podršku za Googleovog asistenta kao i činjenicu da je moguće birati između tamne i svijetle teme.

Naravno, pronađene podacstove je moguće podijeliti i s drugima, a u postavkama se mogu pronaći i neke korisne sitnice kao što je opcija da se preslušane i nikada dovršene epizode uklone nakon određenog vremena. U svakom slučaju, tko samo želi uživati u podcastovima, s ovom će aplikacijom to sigurno moći.