Interval Timer - praktični tajmer koji će dobro doći kod intervalnog vježbanja

Intervalni trening jedan je od najpoznatijih varijanti vježvanja, a ovo je posve besplatna aplikacija koja će upravo dobro doći kada se namjerava trenirati jednom od takvih metoda. Ne nudi mnogo mogućnosti, ali ono čemu je namijenjena odrađuje upravo onako kako bi se moglo i očekivati.

Matija Gračanin petak, 16. lipnja 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Interval Timer 
Namjena Besplatni intervalni tajmer za Android telefone
Android Play Store
iOS Nema
Cijena Besplatan

Postoji niz metoda intervalnog treninga, a riječ je o načinu vježbanja kod kojeg se pojedinačne vježbe izvode naizmjence i perioda samoga vježbanja i odmora ili vrlo lagane aktivnosti (ovisno o tome kakva se metoda koristi). Interval Timer, nije teško pogoditi, aplikacija je koja će omogućiti da se odbrojava između tih perioda.

U suštini je riječ o ponešto naprednijoj varijanti štoperice, no koja je prilagođena za klasične intervalne treninge i one visokog intenziteta. Moguće je definirati neograničen broj profil unutar kojih se definira koliko će biti ponavljanja određenih vježbi, koliko traje stanka ili period laganije aktivnosti, a koliko će trajati samo vježbanje.

Interval Timer će uredno obavještavati o napretku, a glavnim zaslonom dominira prikaz s jasno naznačenim vremenom (i odbrojavanjem). Zgodno je i to što je moguće vizualno prilagođavati aplikaciju, ali i to što aplikacija nastoji pomoći pri motivaciji kako se ne bi odustalo od vježbanja.

Osim toga, tu je i mogućnost slušanja omiljene glazbe ili zvučnih knjiga te još neke manje sitnice. Jedan od razloga zašto je ova, zapravo jednostavno no praktična aplikacija popularna među korisnicima, nije samo to što dobro odrađuje ono čemu je namijenjena, nego i stoga što je jedna od aplikacija ovoga tipa koja je sasvim besplatna.