Koyfin - sve popularnija platforma za detaljan pregled financijskog tržišta

Znatan rast financijskih tržišta posljednjih godinu ili dvije, privukao je i one koji dosad nisi imali naviku investirati u razne financijske instrumente, ali je jednako tako potakao nastanak niza aplikacija koje omogućavaju aktivno praćenje financijskih tržišta…

Matija Gračanin ponedjeljak, 29. siječnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Koyfin 
Namjena Platforma za praćenje financijskog tržišta
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Koyfin je još jedna platforma koja će biti zanimljiva svima koji u svakome trenutku žele znati što se događa na globalnom financijskom tržištu kako bi pravovremeno donosili odluku u tome u što će investirati, ali i onima koji samo žele pratiti aktualnosti u svijetu raznih financijskih instrumenata.

Sve počinje registracijo i otvaranjem korisničkog računa, a odmah će se dobiti sedam dana besplatne probe svega što Koyfin može ponuditi. Uz, dakako, klasični brzi pregled indeksa, dionica, obveznica, ETF-ova, forexa, budućnosnica i brojnih drugih instrumenata, tu je i čitav niz dodanih korisnih stvarčica i detalja koje će biti zanimljivi početnicima i onima koji se već dulje vrijeme bave investiranjem.

Tako su tu zgodno napravljeni financijski grafikoni na temelju kojih je lako moguće provjeriti kretanje nekoga instrumenta kroz vrijeme i procijeniti potencijalni trend, a nisu izostale ni vijesti iz brojnih provjerenih izvora kao što su Reuters, Bloomberg i CNBC, kao i detaljan pregled svakoga instrumenta uz niz parametara i procjena na temelju kojih se lakše može donositi odluka o tome je li investicija opravdana ili nije.

Dakako, moguće je stvarati vlastiti popis instrumenata koje se želi pratiti, tu je i pretraživanje, kratki pregled dobitnika i gubitnika na financijskim tržištima te štošta drugo. Mobilna aplikacija je besplatna, dok se i sama platforma može koristiti bez naknade, ali uz brojna ograničenja. Ipak, tu su paketi Plus koji stoji 39 dolara mjesečno ili Pro koje stoji 79 dolara mjesečno, a s kojima se dobivaju i brojne druge mogućnosti.