Letterboxd - društvena mreža za ljubitelje sedme umjetnosti

Riječ je o društvenoj mreži koja okuplja istinske ljubitelje filma putem koje ne samo da je moguće otkrivati nove zanimljive filmove, nego pratiti i komentirati filmove koje se već pogledalo. Drugim riječima, ovo je platforma koja pomaže otkrivati filmove koje vrijedi pogledati…

Matija Gračanin srijeda, 20. listopada 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Letterboxd
Namjena Društvena mreža za filmofile
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 16 EUR godišnje (Pro)

Premda se na prvi pogled može činiti da je Letterboxd tek platforma koja okuplja filmske kritičare amatere na kojoj mogu slobodno objavljivati svoje recenzije i kritike, zapravo je riječ o društvenoj mreži koja za cilj ima okupljati ljubitelje filma, koja potiče diskusije o filmovima i pomaže otkriti filmove koje vrijedi pogledati.

Neki ovu aplikaciju koriste upravo kako bi otkrili što vrijedi pogledati i koje se filmove nipošto ne bi smjelo propustiti, a žele se odmaknuti od algoritamskog preporučivanja filmova tipične za moderne streaming servise. U tom smislu čak nije ni potrebno imati otvoren korisnički račun, ali ako se želi aplikaciju koristiti kako bi se pratilo koje se filmove gleda i vodilo svojevrsni filmski dnevnik, kao i sudjelovalo u samoj filmskoj zajednici, onda je korisnički račun imperativ.

Sučeljem je oku vrlo ugodna i intuitivna, a osim što omogućava da se jednostavno naznači koje se filmove gleda ili se već pogledalo, tu je i pregled popularnih filmova i onih koji su dobili najviše ocijene, čitav niz informacija o filmovima, mogućnost pregledavanja komentara i sve drugo što olakšava da se procijeni koji bi film valjalo pogledati.

Osim toga, tu je i mogućnost praćenja drugih članova društvene mreže, stvaranje vlastite kolekcije filmova, mogućnost pretraživanja filmova, sadržaja i ljudi koji sudjeluju na ovoj platformi, zatim opcija ocjenjivanja filmova tijekom gledanja kao i pisanja recenzija te štošta drugo. Osnovna inačica aplikacije je besplatna, a za puni doživljaj i izbjegavanje reklama potrebno je platiti za inačicu Pro koja stoji 16 eura godišnje.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi