LocalCast - sve što treba za lako streamanje multimedije na brojne uređaje

Popularna aplikacija koju bi svaki vlasnik Chromecasta, ali i drugih uređaja s podrškom za DLNA poput pametnih televizora, Apple TV-a, igraćih konzola i drugih sličnih uređaja trebao probati. Naime, omogućuje jednostavno streamanje lokalnog sadržaja na pametnom telefonu ili tabletu...

Matija Gračanin ponedjeljak, 14. lipnja 2021. u 09:45
OSNOVNI PODACI
Naziv LocalCast 
Namjena Aplikacija za castanje multimedije
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 33 kn godišnje ili 47 kn jednokratno

LocalCast je poznata aplikacija s više od deset milijuna korisnika koja omogućava doista jednostavno streamanje podržane multimedije koja se nalazi na unutarnjoj memoriji telefona, ali i s drugih uređaja kao što su razni NAS-ovi, sa servisa poput Google Drivea ili Dropboxa na Chromecast, igraće konzole, Apple TV te brojne druge uređaje koji podržavaju DLNA i poslužitelje poput Serviia ili Plexa.

Putem aplikacije je moguće streamati (castati) glazbu, fotografije i videozapise pri čemu je podržano i prikazivanje titlova (uz Chromecast i Apple TV), a tu su i neke specifične mogućnosti kao što je opcija zumiranja i rotiranja videozapisa i fotografija, podrška za SMB, integracija s Kodijem, kao i podrška za servise kao što su Google Drive i Dropbox. Osim toga, moguće je prikazivati i sadržaj s web stranica.

Jedna od mogućnosti dostupnih samo na Androidu jest i još uvijek eksperimentalna značajka Wireless headphones. Riječ je o karakteristici koja omogućava da se slika streama na neki od podržanih uređaja, ali da se zvuk zadrži na onom uređaju s kojega se multimedije šalje. Na taj je način moguće slušati zvuk na slušalicama priključenima na pametni telefon i ne ometati druge dok se gleda neki film ili serija.

Besplatna inačica aplikacije se može koristiti bez nekih većih ograničenja, ali prilično agresivno prikazuje mnoštvo oglasa kojih se moguće riješiti kupovinom inačice Pro unutar aplikacije. Time se neće riješiti samo oglasa, nego će se dobiti i neke dodatne mogućnosti kao što je podrška za pretraživanje te pretpregled videozapisa na zaslonu Now playing kada se pregledava sam videozapis. Uz pretplatni model u kojem će se aplikacija plaćati 33 kuna godišnje, omogućeno je i jednokratno plaćanje 47 kuna.

 

📢 Uštedi do 30%

TOP!

Logitech

Vrhunska Logitech periferija nezaobilazan je dodatak za tvoj radni stol.

Kupi

📢 Uštedi 800 kn

TOP!

HUAWEI MateView GT

27" monitor sa zakrivljenim zaslonom i velikom brzinom osvježavanja savršen je za učenje, igranje i rad.

2.199 kn 2.999 kn Kupi

📢 Besplatna dostava

TOP!

DELL

DELL Vostro 3510 s Core i7 procesorom, 16GB RAM-a te 15.6" IPS ekranom i vrhunski monitori.

Od 1499 kn Kupi


Bookshelf stereo zvučnici

ACOUSTIC ENERGY AE1 ACTIVE

2 x 50W s integriranim A/B pojačalom, čista keramičko aluminijska konus tehnologija, WDT valovod za poboljšanu pokrivenost prostorija, podesivi bas i visoki tonovi, 40Hz-25kHz.

9.899 kn Kupi

Bežični HiFi zvučnici

KEF LSX

Apple Airplay 2, Spotify Connect, Tidal, DLNA, Wi-Fi, Bluetooth, KEF Control aplikacija, Uni-Q driveri, 48kHz/24bit, 59Hz - 28kHz .

8.999 kn Kupi