Madbarz - domaća aplikacija za vježbanje korištenjem težine vlastitog tijela

Redovitu bi tjelovježbu svakako trebalo prihvatiti kao zdravu rutinu, pa ni ne čudi da postoji čitav niz aplikacija koje potiču pravo zdrav život kroz vježbanje. Ovdje je riječ o domaćoj aplikaciji koja se specijalizira za vježbe u kojima se koristi samo težina vlastitog tijela…

Matija Gračanin utorak, 25. siječnja 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Madbarz 
Namjena Vježbanje težinom vlastitog tijela
Android Google Play
iOS App Store
Cijena 469 kn godišnje

Posve je neupitno da je svakodnevna ili barem povremena tjelovježba neizostavni dio temeljnog održavanja osnovne životne higijene, a toga su svjesni i autori  Madbarza, domaće aplikacija koje se specijalizira za vježbanje na otvorenom ili zatvorenom i to korištenjem samo težine vlastitog tijela.

Sama aplikacija se postavlja kao mobilni osobni trener koji ne samo da omogućava praćenje i vježbanje uz niz već osmišljenih treninga, nego omogućava da se treninzi prilagode osobnim potrebama, trenutačnoj fizičkoj spremi, poznavanju treniranja i cilju koji se želi postići (na primjer, ako se želi vježbati samo određena skupina mišića).

Naravno, pri svemu tome će pomoći i detaljne statistike, a tu je i popratni sadržaj poput planova prehrane, zahvaljujući kojima rezultati ne bi trebali izostati (upornost, želja i motivacija da se dovode u formu su podjednako neizostavni). Dakako, ključni sadržaj su video tutorijali za svaku vježbu, a dobrodošli su i tjedni izazovi koji pomažu zadržati motivaciju.

Madbarz je podjednako dobar za totalne početnike, kao i za one koji su već iskusni u treningu, ali bi radije iskušali drugačiju vrstu treniranja od onog uobičajenog (treniranje isključivo težinom vlastitog tijela je relativno nov). Doduše, aplikacija i čitav program vježbanja nije besplatan, a nakon što se aplikacija može besplatno iskušavati sedam dana, potrebno je plaćati godišnju pretplatu od 469 kn.