meteoblue - sve popularnija aplikacija za vremensku prognozu

Riječ je o još jednoj aplikaciji za vremensku prognozu no koja se ističe prilično preciznim prognozama, čitavim nizom podataka o vremenskim uvjetima te nekim i zanimljivim mogućnostima. Sve je zapakirano u lijepo osmišljeno i organizirano sučelje, a aplikacija se može koristiti besplatno…

Matija Gračanin petak, 21. listopada 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv meteoblue 
Namjena Aplikacija za vremensku prognozu
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 22 kn godišnje

Vjerojatno jedna od najzastupljenijih tipova aplikacija za pametne telefone definitivno su one koje se bave vremenskom prognozom. Meteoblue je na prvi pogled tek još jedna takva aplikacija, no ipak nudi neke dodatne mogućnosti kao i prilično precizne prognoze vremena, pa ni ne čudi da je u zadnje vrijeme sve popularnija.

Krasi je moderno i dobro organizirano sučelje, može automatski prepoznati lokaciju ako joj se to dopusti. Inicijalno će pokazati prognozu za idućih šest dana, s time da je za svakih tri sata moguće vidjeti kakvi se vremenski uvjeti očekuju. Dakako, tu su i oni tipični podaci kao što je temperatura, brzina vjetra ili razina vlage te procjena mogućnosti za padalinama.

Osim toga, tu su u meteogrami koji prikazuju prognozu vremena za idućih pet ili 14 dana, nije izostala ni satelitska snimka kao ni radar pa je kretanje poremećaja moguće gledati na tipičnoj mapi. Naravno, na mapi je moguće uključivati i dodatne slojeve. Tako je tu animacija smjera vjetra, prikaz kretanja temperatura, oblaci i padaline, sinoptičke karte, pregled kakvoće zraka te još štošta drugo.

Zgodan detalj koja nudi ova zapravo sasvim dobro napravljena aplikacija za vremensku prognozu je i opcija where2go koja će na mapi pokazati najbližu lokaciju s najsunčanijim vremenom i s najmanjom šansom za padalinama pri čemu je moguće odabrati dan u tjednu, dobar dana (jutro, popodne ili čitav dan) te željeni radijus.

Meteoblue nudi još mogućnosti, pa oni koji vole isprobavati aplikacije za vremensku prognozu ili ima je dosadila ona koju trenutačno koriste, svakako bi trebali provjeriti što im ova može ponuditi. Uostalom, besplatna je ako se mogu tolerirati oglasi kojih se može riješiti plaćanjem pretplate od 22 kn godišnje.