Microsoft Launcher - najbolji početni zaslon na Androidu za korisnike Windowsa

Ključni element Androida kroz koji se organizira i općenito radi s aplikacijama je launcher, a jedna od važnih prednosti Androida, nalazi se upravo u činjenici da je sve podložno maksimalnoj prilagodbi. Drugim riječima, može se slobodno birati launcher, a za korisnike Windowsa, najbolji je Microsoftov…

Matija Gračanin utorak, 23. ožujka 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Microsoft Launcher
Namjena Launcher za Android OS
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan

Ponuda launchera na Androidu prilično je izdašna i većina se obično može pohvaliti ponekad i vrlo specifičnim mogućnostima. No, svojega konja za utrku ima i Microsoft. Premda bi se moglo očekivati da bi launcher kojeg bi napravio Microsoft pokušao emulirati izgled i funkcionalnost Windowsa, na naše ugodno iznenađenje, takvo očekivanje nije nimalo točno.

Naime, Microsoft Launcher je potpuno prilagođen Androidu i čvrsto se drži njegovih principa što je pohvalno, a pri tome nudi sve što bi jedan ozbiljan launcher i trebao nuditi. Iako je posljednja inačica ovoga launchera napravljena gotovo u cijelosti iznova, valja znati da se Microsoft zapravo još jednom poslužio kupovinom te je Microsoft Launcher inicijalno bio samo prerađeni Arrow Launcher.

Microsoft Launcher je do svojih ranih početaka prilično uznapredovao, a danas omogućava prilično detaljno prilagođavanje početnog zaslona s podrškom za teme, opcijom prilagođavanja ikona, dodavanja widgeta koji su, mora se to priznati, prilično dobro izvedeni, tu je i nezabilazna mogućnost postavljanja pozadina (Bing wallpapers), a mnogima će se sigurno dopasti i posebna tamna tema zgodna za korištenje u uvjetima slaboga osvjetljenja.

Svakako valja istaknuti i to da će uredno raditi i izgledati u vertikalnom ili horizontalnom modalitetu,a posebno je koristan detalj i to što je po prvom postavljanju moguće uvesti raspored ikona s trenutačno zadanog launchera.

Osim toga, tu je i M365 Feed putem kojega se može pristupati podacima iz kalendara, bilješkama (Windows 10 Sticky Notes), imeniku, zadacima, dokumentima te prošlim aktivnostima (obuhvaćeni su svi uređaji koji je povezan s Microsoftovim računom), pa se nameće kao ponajbolje rješenje za one koji kombiniraju Android telefon s računalom na kojem su Windowsi.

Dodatna je prednost i to što se uz Microsoft Launcher može nadzirati i pametni telefon djeteta na kojem je jednako tako instaliran i na taj način dobiti uvid u aktivnosti i lokaciju (potreban je i Microsoft Family). Naravno, mogućnosti i detalja ima još, pa svi oni koji žele zamijeniti zadani Androidov launcher, a pri tome koriste i Windows 10, svakako bi trebali razmisliti o ovome.