Microsoft Outlook Lite – email klijent za slabije mobitele s Androidom

Microsoft je lansirao novu inačicu svojeg popularnog klijenta za elektroničku poštu, namijenjenu mobitelima s manje od 1 GB radne memorije i bez pristupa mobilnim mrežama nove generacije

Sandro Vrbanus srijeda, 3. kolovoza 2022. u 06:00
Osnovni podaci
Naziv Microsoft Outlook Lite
Namjena Klijent elektroničke pošte
Android Play Store
iOS nema
Cijena Besplatan

Popularni Microsoftov program za elektroničku poštu, organizaciju kontakata i upravljanje kalendarom i zadacima, Outlook, dostupan je u novoj mobilnoj inačici. Ona je namijenjena isključivo mobitelima zasnovanima na operacijskom sustavu Android, i to onima nešto slabijih karakteristika, kao i za korištenje na sporijim mobilnim mrežama.

Microsoft Outlook Lite donosi sve funkcionalnosti pune verzije. Moguće ga je koristiti s e-mail računima na sljedećim servisima: Outlook, Hotmail, Live, MSN, Microsoft 365 te Microsoft Exchange Online. Aplikacija je "teška" tek 5 megabajta (za razliku od pune verzije koja može biti i oko 80 MB). Za rad zahtijeva mobitel sa zaista starim Androidom 5.1 ili nekom novijom inačicom.

Osim što ne zauzima mnogo prostora na uređaju i u radnoj memoriji, Outlook Lite pomoći će i u manjem trošenju baterije, a sasvim bi dobro trebao raditi i na 2G i 3G mrežama, koje su u razvijenim zemljama već uvelike dio povijesti.

Za sada je ova "olakšana" verzija aplikacije dostupna samo na odabranim tržištima Latinske Amerike i Bliskog Istoka, no iz Microsofta kažu kako će u budućnosti popis zemalja biti proširen.

📢 Besplatna dostava

TOP!

APPLE iPad 9

A13 Bionic čip, kamera od 12 MP te brzi Wi-Fi ili mobilna mreža.

Od 2999 kn Kupi


Kompaktan zvučnik, gigantski zvuk.

KEF LS50 Meta

Najprecizniji, impresivan zvuk, 47 Hz - 45 kHz, Uni-Q driver, 85 dB, 8 Ohma, 40-100 W, Eisa Award.

9.749 kn Kupi

Soundbar i bežični subwoofer s ugrađenim HEOS-om

DENON DHT-S516H

HEOS, Bluetooth, AirPlay 2, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS dekodiranje, HDMI ulaz, ARC, Amazon Alexa, Google Assistant.

3.989 kn Kupi