NASA+ besplatna je streaming usluga bez reklama

NASA je lansirala svoj video streaming servis, na kojem možete pronaći dokumentarce, arhivske snimke i prijenose raznih događaja uživo, sve potpuno besplatno i na gotovo svim platformama

Sandro Vrbanus nedjelja, 12. studenog 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv NASA+
Namjena Video streaming servis
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

U današnje vrijeme dobiti streaming servis s kvalitetnim i ažurnim sadržajem, koji ne prikazuje reklame i dostupan je po povoljnoj cijeni, zaista nije mala stvar – pogotovo ako je potpuno besplatan, a emitira atraktivne znanstvene serije, dokumentarce i prenosi događaje uživo. Sve to sada je dostupno potpuno besplatno i bez ikakvih ograničenja te prilagođeno svim uzrastima, zahvaljujući američkoj svemirskoj agenciji NASA-i. Oni su ovoga tjedna pokrenuli svoj streaming servis NASA+.

Već sada na njemu je moguće gledati priloge iz povijesti NASA-inih misija, originalne dokumentarce vezane za različite projekte i svemir, serije kratke dokumentarce, sve od Apolla pa do teleskopa Webb. Dostupna je i sekcija za najmlađe, koja će ih uvesti u svijet znanstvenih istraživanja, a već su na rasporedu i nadolazeća lansiranja, te prijenosi uživo s Međunarodne svemirske postaje.

Servis je moguće gledati putem službene stranice (plus.nasa.gov), ili kroz mobilne aplikacije za neku od podržanih platformi. Pristup streamingu videa omogućen je putem postojeće aplikacije NASA za mobilne uređaje, koja je ažurirana novim funkcionalnostima. Osim Androida i iOS-a, dediciranu streaming aplikaciju NASA+ moguće je pronaći i za Apple TV, Amazon Fire TV te Roku uređaje. Pametni televizori i Android boxovi trenutačno nisu podržani, no to ne znači da neće u budućnosti i biti.

Dostupni sadržaj, nažalost, nije lokaliziran niti na jedan strani jezik osim engleskog (tek dio je dostupan na španjolskom). Za gledanje, što je također rijetkost, nije potrebna nikakva prijava ili registracija korisničkog računa. Osim videa na zahtjev, aplikacija nudi specijalizirane podcaste, tisuće fotografija, interaktivnih iskustava u proširenoj stvarnosti, mogućnost postavljanja podsjetnika za nadolazeće prijenose ili pak – za prelet Međunarodne svemirske postaje iznad lokacije na kojoj se nalazite.