OpenSea - najpopularnija platforma za kupnju i prodaju NFT-ova

Tržište NFT-ova sve je turbulentnije i zanimljivije pa ni ne čudi da se mnogi u njega uključuju i to ne samo kao kupci nego i oni koji žele prodavati svoja digitalna djela. OpenSea je trenutačno najpopularnija platforma putem koje je moguće stvarati, prodavati i kupovati NFT-ove…

Matija Gračanin ponedjeljak, 15. studenog 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv OpenSea 
Namjena Platforma za trgovanje NFT-ovima
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Nezamjenjivi tokeni, odnosno NFT-ovi (non-fungible token) u zadnje vrijeme plijene sve više pažnje ponajviše zbog iznosa za koje ih neki pojedinci kupuju, a samim time postaju i posebno zanimljivi i iz perspektive investiranja, ali i onda kada se želi uključiti u svijet tokena prodajući vlastitu digitalnu imovinu.

OpenSea se svrstava među trenutačno najpoznatije i najpopularnije platforme za trgovanje nezamjenjivim tokenima kroz koju je relativno lako (uz plaćanje) moguće napraviti i vlastite NFT-ove i uključiti se u zanimljiv kripto svijet ispunjen digitalnim umjetničkim dijelima i drugim oblicima digitalnih uradaka.

Sama aplikacija namijenjena pametnim telefonima omogućava jednostavno praćenje što su novo digitalni umjetnici i stvaratelji novo dodali na platformu, dodavati zanimljive digitalne uratke u favorite kako bi ih se još lakše pratilo, pretraživati i filtrirati dostupne NFT-ove i tome slično.

Sve počinje stvaranjem osobnog profila, povezati aplikaciju s novčanikom za kriptovalute, a onda se najbolje upustiti u proučavanje dostupnih resursa koji u detalje objašnjavaju što su to NFT-ovi, kako jednog napraviti, kako ih kupovati i prodavati i tome slično.

Sama je aplikacija besplatna, no baš kao što se za dostupne NFT-ove treba platiti kriptovalutama, tako je potrebno plaćati i naknade kada se neki NFT želi napraviti. No, OpenSea je definitivno najbolja platforma za NFT-ove u kojoj će se podjednako snalaziti i totalni početnici i oni koji su već iskusni u skupljanju i trgovanju nezamjenjivim tokenima.

 

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


In-ear slušalice s BT 5.0 aptX™ tehnologijom

MARSHALL Minor II

12 sati reprodukcije glazbe, višesmjerni kontrolni gumb, funkcija pauze pomoću magneta, ugrađeni mikrofon omogućava razgovore ili snimanje glasovnih bilješki putem uređaja,14.2 mm driveri, 20 Hz–20 kHz, 117 dB SPL.

669 kn 969 kn Kupi

3-sistemski podni zvučnici

DAVIS ACOUSTICS Hera 150

Značajno poboljšava rezultate slušanja, korištenjem novog woofera koji omogućuje bolje spuštanje u bas. 42 -20,000 Hz, 4 ohma, 92 dB, 150 W

4.699 kn 4.799 kn Kupi