Overdrop - vizualno uglađena vremenska prognoza s više izvora meteoroloških podataka

Među aplikacijama za vremensku prognozu vlada žestoka konkurencija, a ima ih toliko dobrih da je izbor primarne aplikacije toga tipa postao isključivo stvar osobnog ukus. Ovo je još jedna takva aplikacija koja se ističe lijepim sučeljem i činjenicom da nudi više izvora za meteorološke podatke…

Matija Gračanin petak, 18. ožujka 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Overdrop 
Namjena Aplikacija za vremensku prognozu
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 79 kn jednokratno ili 59 kn godišnje (Pro)

Primarna funkcija svake aplikacije za vremensku prognozu jest pružiti aktualne i točne meteorološke podatke kao i ponuditi što je moguće precizniju vremensku prognozu. Ipak, vizualna prezentacija tih podataka također nije sasvim nevažna.

Overdrop je doista lijepo napravljena aplikacija za vremensku prognozu, ali koja se od dobrog dijela konkurencije ističe i činjenicom da zapravo nudi mogućnost izbora iz kojeg će se izvora dobivati meteorološki podaci. Tako aplikacija nudi podatke iz četiri izvora i to Dark Sky Weather, AccuWeather, WeatherBit i OpenWeatherMap.

Ukratko, to znači da će se kroz aplikaciju dobivati prilično točni meteorološki podaci zajedno s upozorenjima i dugoročnijim vremenskim prognozama za praktično svaku lokaciju na svijetu. Obavijesti je moguće i prilagođavati i to vizualno pa je moguće utjecati na ikone, boje u drugo.

Osim toga, sama se aplikacija ističe odlično osmišljenim sučeljem koje će se prilagoditi svakome pametnom telefonu, a ponuđeno je sedam osnovnih tema od kojih su samo dvije besplatne. Što se samih funkcionalnosti tiče, Overdrop nudi sve što bi jedna aplikacija za vremensku prognozu i trebala  nudit, pa i više od toga.

Stoga svi oni koji još nisu pronašli osobnog favorita za prognozu, svakako bi trebali priliku dati upravo ovoj aplikaciji. Osnovna inačica je besplatna, ali se prikazuju oglasi i nije dostupno sve što aplikacija može ponuditi. Tako se za više tema, pristup AccuWeatheru, uklanjanju oglasa i drugim proširenim mogućnostima mora kupiti inačice Pro koja stoji 79 kn jednokratno ili se može plaćati godišnja pretplata od 59 kn.