Pacer Pedometer - popularan brojač koraka koji se ističe preciznošću i živahnom zajednicom

Oni koji traže jednostavnu aplikaciju za precizno i pouzdano brojanje koraka, a da ne moraju imati neki dodatni uređaj (iako to ima svojih prednosti), s ovom će aplikacijom doći na svoje. Nudi sve što bi se od takve aplikacije moglo očekivati, pa čak i više od toga…

Matija Gračanin četvrtak, 3. studenog 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Pacer Pedometer 
Namjena Precizan brojač koraka
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 250 kn godišnje

O tome da kroz dan treba napraviti najmanje desetak tisuća koraka i biti općenito tjelesno aktivan kako bi se u budućnosti izbjegle brojne zdravstvene teškoće sigurno ne treba posebno govoriti, ali vrijedi povremeno podsjetiti na neke aplikacije koje u tome pomažu. Jedna od takvih je upravo Pacer Pedometer.

Već je prema samome nazivu lako zaključiti da je riječ o aplikaciji koja se specijalizira za brojanje koraka, a da je riječ o aplikaciji koja itekako ima što ponuditi, sigurno svjedoči i činjenica da ju je dosad preuzelo više od deset milijuna korisnika te da se može pohvaliti prilično visokim ocjenama velikog broja zadovoljih korisnika.

Pacer Pedometer će pouzdano i prilično precizno brojati korake s opcijom da se sama točnost može dodatno poboljšati u konfiguraciji aplikacije, no zapravo će pametni telefon pretvoriti u svojevrsnog mobilnog pomoćnika koji pomaže pratiti razinu aktivnosti i kako napreduje gubitak pretjerane tjelesne težine.

Tu su i dodatni poticaji kroz živahnu zajednicu korisnika i različite izazove koji potiču na kretanje i aktivnost, detaljne statistika i zgodno osmišljeni prikazi prikupljenih podataka, mogućnost brojanja potrošenih kalorija, podrška za MyFitnessPal ili Fitbit, prikaz prijeđenog puta ma mapi (oslanja se na GPS) i štošta drugo.

Osnovna inačica aplikacije je besplatna, no ako se želi riješiti oglasa te osloniti na personalizirani plan za zdravo gubljenje težine, onda valja plaćati godišnju pretplatu od 250 kn godišnje pri čemu je tu inačicu moguće besplatno iskušavati sedam dana.