Podcast Addict - jedna od najpopularnijih i ponajboljih aplikacija za ljubitelje podcastova

S više od deset milijuna preuzimanja, svrstava se među najpopularnije aplikacije za podcastove na Androidu, a kako je zapravo riječ o aplikaciji za okupljanje agregiranog sadržaja, putem nje je moguće uživati u internetskim radijskim postajama, audioknjigama, ali i čitanju RSS sadržaja…

Matija Gračanin ponedjeljak, 6. prosinca 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Podcast Addict
Namjena Popularna aplikacija za podcastove
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 85 kn godišnje (Premium)

Podcast Addict je bez imalo sumnje jedna od najpopularnijih aplikacija na Androidu koja se specijalizira za podcastove, a koja se proslavila ne samo činjenicom da nudi pristup više od pet milijuna podcastova, nego i činjenicom da se putem nje mogu slušati brojne internetske radijske postaje, slušati audioknjige, čitati RSS sadržaji i pratiti Youtube kanali.

Drugim riječima, sve ono što bi netko htio poslušati i pročitati i to iz različitih izvora, sada može imati agregirano na jednom mjestu i u istoj aplikaciji uz preporuke što slušati i čitati na temelju sadržaja na koji se pretplatilo. Podcast Addict krasi relativno uredno sučelje, a nudi podršku za Chromecast te Android Auto što će mnogima također biti važno (tu je i podrška za SONOS). Dakako, to je tek vrh ledenog brijega.

Može se pohvaliti i ugrađenim videoreproduktorom kao i reproduktorom audiodatoteka koji može reproducirati i lokalno pohranjene audiodatoteke (služi i za preslušavanje audioknjiga), a nisu izostali ni brojni drugi praktični detalji kao što je, primjerice, pretraživanje radijskih postaja, razni audio efekti korisni kod slušanja podcastova, tajmer za spavanje, izrada playlista te još štošta drugo.

Podcast Addict je besplatan i ne nameće prevelika ograničenja, no zato prikazuje malenu reklamu na dnu sučelja. Onima kojima to smeta i žele dobiti neke dodatne sitnice kao što je widget za playliste, ažuriranje sadržaja u stvarnom vremenu, više tema te druge stvarčice, može kupiti izdanje Premium za 85 kn godišnje (reklame se mogu ukloniti jednokratnim plaćanjem 55 kn).