Positional - ljepuškasta aplikacija koja pruža lokacijske podatke te nekoliko ugrađenih alata

Riječ je o lijepo dizajniranoj aplikaciji koja se specijalizira za prikaz lokacijskih podataka za što se oslanja na GPS ugrađen u pametni telefon, zajedno sa šačicom drugih praktičnih alata poput kompasa, libele ili dodatka za praćenje smjera kretanja…

Matija Gračanin utorak, 9. travnja 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Positional 
Namjena Prikuplja i prikazuje lokacijske podatke
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 2,79 eur

Premda je Positional aplikacija vrlo specifične namjene i specijalizira se za prikaz lokacijskih podataka koje su prikupljene putem senzora i hardvera ugrađenog u pametni telefon, neki će je sigurno naći korisnom, tim više što nudi i neke dodatne alate i mogućnosti koji se u određenim trenucima doista mogu pokazati praktičnima.

Ističe se doista lijepim, uglađenim no istodobno i jednostavnim sučeljem, a za svaku je lokaciju moguće doznati osnovne informacije kao što su točne geografske koordinate, adresa, nadmorska visina skupa s naznačenom razinom preciznosti te još ponešto.

Osim toga, tu su i druge stvarčice kao što je ugrađeni sat (prikazuje točno vrijeme ovisno o lokaciji), kompas kao i libela, a Positional se može koristiti i za praćenje smjera kretanja, zatim za praćenje prijeđenog puta uz mogućnost bilježenja ruta koje je onda moguće podijeliti s drugima te još ponešto.

Zapravo, gotovo sve što je povezano s lokacijskim podacima, vjerojatno je pokriveno s ovom aplikacijom, pa bi je oni koji se često kreću i važnu im je snalaženje u prostoru, svakako trebali probati. Osnovna inačica aplikacije je besplatna, ali tu je i puno izdanje koje stoji 2,79 eura čijom se kupovnim podržava njezin razvoj i njezinog autora.