PostureFix - nudi čitav niz vježbi osmišljenih za korekciju posture i ispravljanje lošeg držanja

Dugotrajno sjedenje, pogotovo nepravilno, kao i bilo koji drugi položaj u kojem se provodi veći dio dana znatno doprinosi štetnom utjecaju na loše držanje, a to uzrokuje razne bolove u vratu i leđima. Ovo je aplikacija koja donosi niz vježbi koje pomažu kod ispravljanja i postizanja ispravne posture…

Matija Gračanin četvrtak, 13. srpnja 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv PostureFix 
Namjena Vježbe koje pomažu korigirati lošu posturu
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 8,99 eur jednokratno ili 11,99 eur godišnje (Premium)

Loše držanje jedan je od najčešćih uzroka bolova u vratu i leđima, a uzimajući u obzir sjedilački način života i rada, ne čudi da mnogi pate od tih bolova upravo zbog loše posture. Srećom, kroz redovito vježbanje moguće je ispraviti loše držanje, a ovo je jedna od aplikacija koja upravo u tome želi pomoći.

Nekoliko je tipičnih vježbi za korekciju loše postura, a između ostalog, tu su plank, most, balasana ili dječja poza te brojne druge poze i vježbe inače tipične za jogu. Vježbe koje nudi su prilagođene muškarcima i ženama, a same su vježbe prikazane kroz jednostavno osmišljene animacije kako bi ih bilo lakše pravilno izvoditi.

Osim toga, vježbe su koncipirane tako da nije potrebno mnogo vremena za njihovo izvođenje, pa sve već za otprilike pet do deset minuta dnevno, može korigirati loša postura kao i usvojiti naviku da se redovito vježba. Naravno, kroz ponuđene će se vježbe poništiti loš utjecaj cjelodnevnog sjedenja, a sama aplikacija može pomoći i nakon određenih ozljeda.

PostureFix će uredno podsjećati na to da je vrijeme za vježbanje, tu je i mogućnost praćenja napretka, a nudi i druge zgodne stvarčice kao što je podrška za svjetlu i tamnu temu, niz članaka i informacija o tome kako ispraviti loše držanje te drugo.  

Osnovno izdanje aplikacije je besplatno, za njezino je korištenje potrebno otvoriti korisnički račun, a za sve je mogućnosti potrebno kupiti izdanje Premium koje stoji jednokratno 8,99 eura ili se mora plaćati pretplata koja godišnje stoji 11,99 eura.