Pretvorite telefon u studio za snimanje i distribuciju podcastova – Anchor

Svi oni koji su oduvijek željeti snimati i objavljivati podcastove, a nisu znali kako bi točno počeli, s ovom će platformom to moći napraviti na vrlo jednostavan način i samo uz svoj pametni telefon. Naime, nudi sve što je potrebno za snimanje i distribuciju podcastova i to posve besplatno…

Matija Gračanin četvrtak, 13. kolovoza 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Anchor
Namjena Snimanje podcastova
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatno

Anchor je lijepo napravljena aplikacija koja omogućava da se bez imalo muke počne sa snimanjem podcastova i onda ih se distribuira pute te iste platforme. Sve što je potrebno imati kako bi se krenulo putem slave jest smartfon te instaliran Anchor s otvorenim korisničkim računom. Još samo treba početi sa snimanjem, i to bez obzida gdje se nalazili, i slava je zajamčena.

Anchor nudi i neke dobro promišljene mogućnosti i alate, pa čak i osnovne alate za uređivanje tonskih zapisa, a posebno je zgodno da se može snimati i goste koji se mogu nalaziti bilo gdje u svijetu. Oni čak ni ne moraju imati instaliran Anchor nego se podacastu mogu pridružiti putem weba ili smartfona bez potrebe za otvaranjem korisničkog računa. Anchor nudi i opciju uvoza već postojećih audiodatoteka, lako dodavanja pozadinske glazbe ili specijalnih efekata, a moguće je vrlo lako i stvarati epizode.

Tu je i mogućnost pretvaranja tonskoga zapisa u animirane videozapise s tekstom (transkripcija vrijedi za engleski jezik), jednostavnu mogućnost dizajniranja naslovnica te čitav niz statistika kojima se može procijeniti je li ono što se snima nalazi svoju publiku. Anchor nema ograničenja što se tiče pohrane budući da se materijali ugošćuju na njihovim poslužiteljima, a ni ne polaže bilo kakvo posebno pravo na snimljeni materijal. Autorsko pravo ostaje u rukama snimatelja. Dakle, svi oni koji žele bezbolno krenuti u svijet snimanja i distribucije podcastova, Anchor je možda i najbolji način.