Quora - mjesto gdje se na postavljena pitanja dobivaju odgovori

Riječ je o sada već nadaleko poznatoj platformi izraženog društvenog predznaka na kojoj svatko može postaviti bilo kakvo pitanje, a onda očekivati da će im znalci u tom području ponuditi i najbolji mogući odgovor. Ukratko, riječ je o potencijalno vrlo korisnoj platformi...

Matija Gračanin ponedjeljak, 22. ožujka 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Quora 
Namjena Platforma za pitanja i odgovore
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Tijekom godina je bilo nekoliko pokušaja da se naprave društvene platforma na kojoj bi se ne postavljane pitanja dobivali kvalitetni odgovori, no većini to nije pošlo za rukom, a čini se da se u tom segmentu kao najbolja pozicionirala upravo Quora. Nije riječ o ničemu novom i neviđenom, a samu su platformu osmislili Adam D’Angelo i Charlie Cheev 2008. godine nakon što su napustili Facebook.

Naravno, kao i svaka platforma i servis koji drži do sebe, Quora ima i aplikacije za pametne telefone pa se ne samo postavljati pitanja i na njih davati odgovore, može pretraživati i pregledavati poveća količina dobrim dijelom kvalitetnog sadržaja upravo u formi pitanja i odgovora. Doduše, aplikacija sama po se bi i ne nudi prevelike mogućnosti.

Ipak, Quora bi ubrzo mogla postati svojevrsnom opsesijom jer je lako izgubiti osjećaj za  vrijeme dok se istražuju i čitaju katkada iznimno detaljni i kvalitetni odgovori na doista najraznovrsnija pitanja. Putem aplikacije je moguće pratiti što se događa u različitim kategorijama (Spaces) i pretplaćivati se na feedove, a tu su i notifikacije, mogućnost bookmarkiranja, sadržaja, razmjene poruka s drugim korisnicima Quore i još pokoja sitnica.

Sama aplikacija izgleda prilično dobro, a nudi i sučelje prilagođeno uvjetima smanjenog svjetla (Dark Mode). Jedini je preduvjet obvezno otvaranje korisničkog računa što je, naravno, sasvim besplatno.