Radarbot - aplikacija koja će pouzdano upozoravati na radare za brzinu

Radarbot je aplikacija koja se specijalizira za upozoravanje na približavanja policijskim radarima tijekom vožnje, a za razliku od većine sličnih aplikacija, koristi vlastitu bazu umjesto da se isključivo oslanja na solidarnost drugih vozača koji će prijavljivati lokacije radara…

Matija Gračanin srijeda, 30. lipnja 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Radarbot 
Namjena Upozorava na radare i prometne kamere
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 47 kn

Policijski radari česta su tema među vozačima koji obično vole međusobno pokazivati vozačku solidarnost i otkrivati gdje su točne pozicije radara. Voziti prema ograničenju iznimno je važno za sigurnost u prometu, no definitivno nije loše znati kada se tijekom vožnje približava nekom od radara ili suvremenijim kamerama koje ne detektiraju samo prebrzu vožnju, nego i cijeli niz drugih mogućih prekršaja.

Radarbot je aplikacija koja nudi prilično ažurnu bazu pozicija radara za brojne zemlje, uključivši i Hrvatsku, pa ju je zgodno imati pri ruci kada se automobilom kreće na putovanje. Kao pomoć toj bazi, drugi vozači mogu prijavljivati pozicije mobilnih radara pa je aplikacija u stanju upozoriti i na to, a putem aplikacije je moguće prijavljivati i druge opasnosti na prometnicama.

Jedna od zgodnih stvarčica je i činjenica da se Radarbot može integrirati s aplikacijama kao što je Google Maps, pa će se upozorenja na radare i kamere dobivati i onda kada se koristi ta aplikacija za navigaciju. Osim toga, aplikacija će upozoravati i na prekoračenje brzine, upozoravati na smjer u kojem se putuje i još ponešto. Naravno, sva su upozorenja zvučna.

Aplikacija može poslužiti i kao brzinomjer pa je moguće zabilježiti sve brzine tijekom putovanja koji će kasnije biti prikazana na dijagramu, a u stvarnom će vremenu biti i prikazana trenutna, maksimalna i prosječna brzina.

Osnovna inačica ne nudi sve mogućnosti i prikazuje reklame, a ako se žele imati i vizualna upozorenja s integracijom u druge aplikacije, automatsko pokretanje kada se pametni telefon spoji putem Bluetootha te automatska ažuriranja, potrebno je jednokratno platiti 47 kuna.