SeriesGuide - praktična aplikacija koja olakšava praćenje TV serija

Zahvaljujući općoj hiperprodukciji televizijskih sadržaja, sve je teže pratiti brojne TV serije koje se prikazuju na različitim platformama. Oni koji su zagriženi ljubitelji TV serijala s ovom će aplikacijom moći lakše pratiti serije koje prate te na vrijeme znati kada će se prikazati iduća epizoda…

Matija Gračanin ponedjeljak, 24. listopada 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv SeriesGuide 
Namjena Omogućuje praćenje TV serija
Android Play Store
iOS Nema
Cijena Besplatan / 19kn godišnje

SeriesGuide namijenjena je najzagriženijim ljubiteljima TV serija (i filmova) koji si nipošto ne žele dopustiti da na vrijeme ne znaju kada će se prikazati najnovija epizoda neke serije koju prate. Oslanja se na dobro poznati katalog TMDb, a održava i Trakt za sinkroniziranje odgledanih epizoda neke TV serije ili filmova.

Dakako, osim za praćenje serija i filmova, SeriesGuide nudi i niz informacija, ali pritom i nekoliko zgodnih mogućnost. Tako je moguće označiti da se prikazuju podaci koji bi mogli upropasti gledanje novih epizoda (spoilere),  dok je s praktične strane moguće namjestiti da se slike preuzimaju samo dok je smartfon priključen na bežičnu mrežu.

Dodavanje TV serija i filmova prilično je jednostavno, a da bi se pronašlo ono što se želi, tu je i nekoliko filtera te mogućnost pretraživanja. Zgodno je i to što se SeriesGuide zapravo može koristiti i za otkrivanje novih serija i filmova koje bi vrijedilo pogledati.

Sučelje je jednostavno i dobro osmišljeno, nudi i mogućnost otkrivanja na kojoj se platformi neka serija ili film može pogledati (oslanja se na JustWatch), tu je opcija dodavanja podsjetnika u kalendar, komentiranja, dijeljenja i drugo. Osnovna inačica aplikacije je besplatna, no za sve je mogućnosti potrebno plaćati pretplatu od 19 kn godišnje.