Sketchbook - sve što je potrebno za digitalno crtanje i skiciranje na tabletima i smartfonima

Riječ je o hvaljenoj i dobro poznatoj besplatnoj aplikaciji omiljenoj među ilustratorima i digitalnim umjetnicima, a koja doista nudi sve što je potrebno kako bi se na pametnim telefonima ili, još bolje, na tabletima digitalno crtalo i skiciralo…

Matija Gračanin srijeda, 22. prosinca 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Sketchbook 
Namjena Sjajna aplikacija za digitalno crtanje
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatno

Sketchbook spada u onu kategoriju aplikacija koju nije potrebno posebno predstavljati budući da postoji već dugi niz godina tijekom kojih je prikupila ogroman broj vjernih korisnika, no nije na odmet povremeni na nju podsjetiti. Tim više jer će svi oni koji vole crtati ili slikati, s ovom aplikacijom doći na svoje.

Ključni razlog zašto je tako omiljena i među profesionalnim ilustratorima i digitalnim umjetnicima, ogroman je broj prilično fleksibilnih digitalnih kistova, digitalnih olovaka i drugih alata namijenjenih crtanju kojima raspolaže, kao i njegove općenite mogućnosti zbog čega je crtanje u pokretu doista ugodno.

Naravno, iako će uredno raditi i na pametnim telefonima, za iole ozbiljnije crtanje Sketchbook je koristiti na tabletima za što je i posebno optimiziran, a svakako si treba uzeti vremena kako bi se upoznalo sa svime što može ponuditi te se poigrati s parametrima kojima je moguće dodatno prilagoditi ionako već impresivan broj digitalnih kistova.

Od drugih korisnih stvarčica, valja izdvojiti podršku za slojeve s nekoliko blending modaliteta kao i druge pomoćne alate koji pomažu kod preciznog crtanja kao što su različite vrste crta vodilja. Bilo kako bilo, Sketchbook je aplikacija koju bi svatko tko se bavi digitalnim crtanjem trebao imati pri ruci, tim više jer se za nju ne mora na pametnim telefonima platiti ni lipe.

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


In-ear slušalice s BT 5.0 aptX™ tehnologijom

MARSHALL Minor II

12 sati reprodukcije glazbe, višesmjerni kontrolni gumb, funkcija pauze pomoću magneta, ugrađeni mikrofon omogućava razgovore ili snimanje glasovnih bilješki putem uređaja,14.2 mm driveri, 20 Hz–20 kHz, 117 dB SPL.

669 kn 969 kn Kupi

3-sistemski podni zvučnici

DAVIS ACOUSTICS Hera 150

Značajno poboljšava rezultate slušanja, korištenjem novog woofera koji omogućuje bolje spuštanje u bas. 42 -20,000 Hz, 4 ohma, 92 dB, 150 W

4.699 kn 4.799 kn Kupi