Starryai – slikanje uz pomoć umjetne inteligencije na vašem mobitelu

Sustavi koji stvaraju ilustracije na temelju tekstualnog opisa vro su popularni, a uz ovu aplikaciju neke od njih možete besplatno isprobati i na mobilnom uređaju

Sandro Vrbanus utorak, 27. rujna 2022. u 07:32
OSNOVNI PODACI
Naziv starryai
Namjena Izrada ilustracija umjetnom inteligencijom
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / Premium od 12 € mjesečno

Za slučaj da su vas zainteresirale informacije o naprednim sustavima umjetne inteligencije koji stvaraju fascinantne slike, samo na temelju tekstualnog zadatka, cijelu stvar sada možete iskušati besplatno, i to sa svojeg mobitela. U tome će vam pomoći aplikacija starryai, putem koje ćete u nekoliko trenutaka moći doći do vlastite digitalne ilustracije i njezinih varijacija, ili pak pregledati što ljudi u svijetu stvaraju na sličan način.

Ovo smo "sami" nacrtali! Možete li pogoditi koje zadatke smo upisali?
Ovo smo "sami" nacrtali! Možete li pogoditi koje zadatke smo upisali?

Starryai nudi tri različita besplatna AI sustava, najpopularniji od kojih je Stable Diffusion, za "slikanje na zahtjev". Ovaj sustav inače i sami možete preuzeti te implementirati na lokalnom računalu, ali je daleko jednostavnije za pristup iskoristiti ovo rješenje. Aplikacija od korisnika traži tek tekstualni opis onoga što želi naslikati, odabir alata kojim će to biti učinjeno, a moguće je odabrati i jedan od više desetaka stilova finalnog uratka.

Za osnovne namjene stvar je besplatna i funkcionira po principu "kredita". Njih ćete svakog dana dobiti pet, a uvijek ih možete dokupiti ili zaraditi gledanjem reklama te dijeljenjem na društvenim mrežama. Jedna ilustracija, s četiri varijacije, košta jedan kredit. U slučaju kada stvorite nešto što biste htjeli ispisati ili iskoristiti na kakav drugi način, nudi se i opcija upscalinga, i to do veličine slike od čak 10.000 piksela po dužoj stranici (ta se usluga također "plaća" jednim ili dvama kreditima unutar appa).

Kada ste gotovi sa stvaranjem umjetnosti, svoje slike možete preuzeti na mobitel, podijeliti na društvenim mrežama, ili činiti s njima što vas je volja – sve slike potpuno su lišene autorskih prava. Unutar aplikacije postoji i društvena komponenta, "maleni Instagram", na kojem korisnici također mogu dijeliti svoje AI crtarije sa zajednicom. U svakom slučaju, ako vam i nije korisno, vrlo je zabavno.