STFO - preciznije upravljanje notifikacijama na Android pametnim telefonima

Notifikacije na pametnim telefonima, premda ispunjavaju svoju svrhu i mogu biti korisne, povremeno itekako mogu smetati i otežavati usredotočenost na posao. Srećom, postoje aplikacije koje omogućavaju nešto preciznije upravljanje obavijestima, a ovo je jedna od popularnijih…

Matija Gračanin četvrtak, 19. listopada 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv STFO
Namjena Omogućava preciznije upravljanje notifikacijama
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan

STFO je upravitelj obavijestima na Android pametnim telefonima koji omogućava definiranje raznih pravila koji se odnose na notifikacije i samim time podesiti koje se notifikacije želi obavezno pročitati, koje se želi odgoditi, utišati, ignorirati i slično.

U suštini se isto može postići s praktički bilo kojom drugom aplikacijom za automatizaciju radnji na Android telefonima, no STFO je specifično namijenjen upravo radu s notifikacijama. Zgodno je to što nudi već nekoliko prethodno definiranih pravila koje je potrebno samo aktivirati, a tu su i predlošci za brzo dodavanje pravila (njih je moguće uvoziti i izvoziti).

Naravno, pravila je moguće izraditi iznova i posve ih prilagoditi aplikacijama koje se koriste i to vrlo jednostavno; samo se izabere aplikacija na koju će se pravilo odnositi, zatim se notifikacija može dodatno filtrirati prema ključnim riječima koje može sadržavati, a onda ostaje izabrati jednu od desetak dostupnih radnji.

Na primjer, uz to što se STFO može koristiti da se utišaju obavijesti ili se neka obavijest samo odbaci, moguće je podesiti da se na neku obavijest automatski odgovori, da se kopira verifikacijski kod, zatim da se naznači da se od neke aplikacije ne primaju obavijesti neko zadano vrijeme i slično. 

Neke druge dodatne mogućnost u funkcije STFO ne nudi, no tu je mogućnost uključivanja privatnog modaliteta (tražit će se biometrijska autentifikacija pri otvaranju aplikacije), dok se sama aplikacija može koristiti besplatno.