Sve što je potrebno za praćenje unosa kalorija - FatSecret

FatSecret je vjerojatno najpopularnija aplikacija za brojanje kalorija za pametne telefone. Nudi hrpu podataka o nutritivnim vrijednostima hrane, a najbolje će poslužiti za precizno praćenje koliko se kalorija unosi tijekom dana, koliko se vremena uložilo u vježbe te samo kretanje težine…

Matija Gračanin srijeda, 11. studenog 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv FatSecret
Namjena Praćenje unosa kalorija
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

U zdravom tijelu, zdrav duh. Poznata je to uzrečica u kojoj doista ima mnogo istine, a za zdrav život potrebno je, uz redovito vježbanje i dovoljno tjelesne aktivnosti, prilično paziti i na prehranu i to ne samo u kvalitativnom smislu nego je prilično važno pratiti koliko se kalorija unosi tijekom dana.

FatSecretov brojač kalorija odlična je aplikacija koja se specijalizira upravo za praćenje koliko se kalorija unosi tijekom dana te kakva se hrana konzumira. Prilično ju je jednostavno koristiti, a za unos podataka može se osloniti na ugrađeni čitač crtičnih kodova, a tu je i mogućnost prepoznavanja slika čime je unos podataka samo dodatno lakši.

Osim toga, tu je i podrška za Google Fit, Samsung Health i Fitbit, mogućnost izrade dnevnika kojim se prati što se jede kao i opcija izrade samoga plana prehrane, tu je i dnevnik vježbanja s kojim se prati i potrošnja kalorija, kalendar, dodatak za praćenje tjelesne težine, razni podsjetnici, kulinarski recepti te brojne druge zgodne stvarčice.

Drugim riječima, svi oni koji kreću na put prema zdravoj tjelesnoj težini ili je žele lakše zadržati, ovu bi aplikaciju trebali imati na svojem pametnom telefonu. Uostalom, besplatna je, a pretplata se mora plaćati tek onda kada se žele dodatne napredne mogućnosti kao što je usluga stvaranja plana prehrane od nutricionista.